Hazard: „Úgy érzem magam, mint egy kisgyermek”

Eden Hazard az UEFA-nak adott interjút, ahol többek között beszélt a Real Madridba való igazolásáról, Zidane-ról, a hobbijáról, Spanyolországról, a múltról és a jelenlegi körülményekről is.


Miért választottad a Real Madridot?

„Ez volt a terveimben. Már a Chelsea-nél töltött éveim alatt az volt az álmom, hogy egy nap ebben a klubban játsszak. Nem számítottam arra, hogy hét évig leszek a Chelsea-nél, de a dolgok jól alakultak és lehetőségem volt minden évben nyerni valamit. Azt hiszem ezért voltam ott ilyen sokáig. Most egy álmom vált valóra, hogy itt lehetek és remélem a legtöbbet kitudom hozni ebből a lehetőségből.”

Mi teszi ezt a klubot olyan különlegessé? Általánosságban, és számodra is?

„Zidane már akkor itt játszott, mikor én elkezdtem a pályafutásom, és Franciaországban már akkor elismert volt a klub. Tehát ez a klub volt számomra a „klub”. Aztán ott van a hófehér dressz és a Bernabéu, mely a legjobb stadion. Ráadásul mikor gyerek voltam, már akkor szurkoltam a Real Madridnak, szóval ezért is akartam ide igazolni.”

Érzed-e a klub és a Bajnokok Ligája közötti szoros kapcsolatot?

„Igen, mióta megérkeztem. Ez a klub nyerte meg legtöbbször ezt a sorozatot. A Real Madrid játékosaként, már az első évedben tudod, hogy a szurkolók elvárják tőlünk azt, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Ezért gondolom úgy, hogy ebben a sorozatban vannak a legtöbb elvárások, és ez a csapat nyerte meg a legtöbbször.”

Milyen a Zidane-nal való munka?

„Több, mint egy hónapja dolgozunk együtt, és örülök. Úgy érzem magam, mint egy kisgyermek, de nem csak miatta hanem mindenki más miatt. Minden nap tanulok valamit és megismerem őket. Nagyszerű együtt dolgozni egy edzővel, akivel játékosként is tudsz azonosulni amikor beszélgetsz vele. Csak tanulnom kell tőle, és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.”

Emlékszel Zidane BL-döntős góljára a Bayer Leverkusen ellen?

„Nem hiszem, hogy élőben láttam. Sok focit néztünk, de nem tudtuk mindig a Bajnokok Ligáját nézni. Abban az időben már feküdnöm kellett, hogy pihenjek. De láttam másnap, valamint újra és újra megnéztem napokon át. Thorgan és én megpróbáltuk lemásolni a kertben, de nem sikerült. Mivel igazi követője vagyok a klubnak, így szép emlék ez számomra. Emlékszem a korábbi játékosokra is: Raúl, Figo, Ronaldo… Nagyszerű volt látni őket. Azért vonzott bennünket a klub, mert ilyen sztárok játszottak itt együtt. Na és ott van a Real Madrid teljes történelme.”

Tűztél ki célokat a Real Madridban?

„Nem. Mindig azért edzek, hogy keményen dolgozzak a pályán. Természetesen ha egy ilyen klubnál vagy, akkor nyerned kell és gólokat kell lőni. De mindig ugyanúgy dolgoztam, és ez továbbra is így lesz. Próbálom minél jobban érezni magam a pályán, és ha ez megvan, akkor tudom, hogy az eredmények majd jönnek maguktól. Szeretném ha az emberek többet látnának engem, meccseket nyerjünk és gólokat szerezzek. Azt akarom csinálni, mint a Chelseanél, csak kicsit másképp, ha lehetséges.”

Hogy érezted magad a bemutatásod napján?

„Különleges volt. Amikor megérkeztem, otthon éreztem magam a pályán. De ez mindig így van, ha egy új stadionba lépek. A különbség a sajtótjákoztatón volt, ahol láttam az összes szurkolót, a képernyőket, az elnököt beszédet mondani, a kamerákat amik csak engem vettek. Nem hiszem, hogy ezt szavakba tudnám ölteni. Nagyon izgalmas és jó érzés volt, de kicsit ideges is voltam amiért ennyi embert látok. Jobban szeretem ha a pályán beszélhetek, a lábammal, és a labdával.”

Mi a legizgalmasabb a spanyol fociban?

„Azt hiszem a szurkolók itt valóban szurkolók. Angliában nincs olyan sok rajongó, az emberek szeretik a focit kortól függetlenül, de nem olyan fanatikusak a csapatukkal szemben. Amikor a Chelsea-vel veszítettünk, csalódottak voltunk és a szurkolók is, de nem éreztem azt, hogy katasztrófa történt volna. Más a helyzet Spanyolországban. A labdarúgás minden az emberek számára, a játékosok dolga pedig az, hogy mindent beleadjanak.”

Szerinted miben fejlődhetnél még?

„Sok dologban. Más bajnokságban játszok, ez pedig azt jelenti, hogy új dolgokat fogok megtanulni. A játékstílus és a mérkőzésekre való felkészülés kissé más. Vannak dolgok amiket minden nap megtanulsz, nehéz megmondani, hogy technikailag vagy taktikailag miben tudnék fejlődni. Mindig lehet tanulni, és tanulni is kell. Fokozatosan megtanulom majd a dolgokat.”

A foci mellett van más hobbid?

„Igen. Szeretem a kosárlabdát, de az nem jelent problémát ha három hétig nem nézek meg egy kosármeccset. Minden nap focizok, de néha jó egy kicsit elszakadni tőle. Szeretek időt tölteni a családommal, vagy más sportágakkal foglalkozni. A feleségemmel szeretek programokat csinálni, és szeretem a családi dolgokat.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Marcelo
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply