Zidane: „Jó formában vagyunk”

A Real Madrid holnap az Atlético Madrid vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság hetedik fordulójában, Zinédine Zidane pedig megtartotta sajtótájékoztatóját a városi derbi előtt.


„Jó formában vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy ők is. Jó meccs lesz. Ezzel a meccsel kapcsolatban csak a három pont megszerzése érdekel engem. Nyerni akarunk és mindent meg is teszünk ennek érdekében. A hozzállásunk nem változik. Tudjuk, hogy milyen nehéz ellenféllel nézünk szembe, de ugyanez igaz rájuk is.”

A derbik

„Minden ilyen mérkőzésen rajtunk van a felelősség, játékosként és edzőként is. Az itt dolgozó emberek mind felelnek ezért a nagy klubért. Most edzőként tapasztalom ezt meg. Tudjuk, hogy mit kell tennünk és felvagyunk készülve a mérkőzésre. Ez egy újabb bajnoki mérkőzés, három pont a tét.”

Intenzitás

„Semmi miatt nem aggódok. Készen állunk egy jó meccsre. Sok mindent kell beleadnunk, nem csak az intenzitást. Nem gondolok a negatív dolgokra, csak a holnapi mérkőzésre. Ha az első perctől kezdve a kilencvenig koncentrálunk, jók leszünk.”

Kulcsok

„Sok minden van, egy kilencven perces mérkőzésen bármi megtörténhet. Hideg fejjel kell gondolkodnunk, és csak magunkra összpontosítani. Az Atlético nehéz ellenfél, sok fegyverük van, de engem csak a csapatom érdekel.”

Kapusok

„Mindannyian ugyanazon a hajón vagyunk. 25 játékosom van, és mindenkire számítok. Csak azt szeretném, ha mindenki felkészülten várná a meccset. Választanom kell 11 játékost. Szeretnék játszani 25 játékossal, de a fociban ezt nem teheted meg.”

Kit választanál az Atléticóból a Real Madridba?

„Ugyanezt a kérdést tettétek fel két évvel ezelőtt is. Nem fogok belemenni ebbe a játékba. Nekem vannak a legjobb játékosaim, és csak rájuk gondolok. De tisztelem a többieket is.”

Rodrygo

„Tudjuk, hogy mit csinálunk vele. Ma a Castillával edzett, és holnap velük is fog játszani. Ő az első csapat játékosa, örülök az Osasuna elleni teljesítményének, könnyedén haladunk előre vele. Ezt a döntést már korábban meghoztuk. Holnap a Castillánál fog játszani, ennek ő is örül.”

Hazard

„Tudjuk, hogy milyen játékos. Bármikor megvillanhat, mint tette ezt a Sevilla ellen. Természetesen mindenki többet vár tőle, ezt ő is tudja. Vele vagyunk, ő pedig velünk. Meccsről-meccsre haladunk vele, biztos vagyok benne, hogy olyan játékos válik belőle amit mi akarunk.”

„A Hazardhoz hasonló játékosok felvannak készülve egy ilyen mérkőzésre. Nincs kétségem sem felőle, sem a többi játékosom felől. Arra gondolok, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtsunk, nehéz lesz, az első perctől az utolsóig jól kell teljesítenünk. Felkészültnek kell lennünk.”

Atlético, az emberek csapata

„Nem megyek bele ezekbe a dolgokba. Az emberek itt korán kelnek, és keményen dolgoznak. Mindenki. Nem tudom megváltoztatni senki véleményét, akik azt mondják, hogy mi gazdagabbak vagyunk, az Atlético pedig az emberek csapata. A Real Madrid büszke akar lenni a játékosaira, erre fogunk összpontosítani.”

A szezon előtti meccs az Atlético ellen

„Ennek a mérkőzésnek semmi köze ahhoz.”

Marcelo, Modric és Isco felépülése

„Holnap meglátjátok. Mindannyian felépültek, ez jó hír. Meglátjuk miként tudjuk őket használni. Mindhárman a csapattal edzettek.”

Lucas Vázquez

„Remek formában van, ez biztos.”

Rodrygo és Vinícius Jr.

„Teljesen más játékosok, de mindketten jók. Másképp játszanak, fejlődni akarnak. Nagyon fiatalok még.”

Összecsapás Simeone ellen

„Mindenki megcsinálja a maga munkáját. Ő csinálja az dolgát, én meg az enyémet. Ahogy mondjátok, Simeone nagyon sokat elemezi az ellenfeleit, de ezt mindenki más megteszi.”

Benzema és Casemiro

„Két játékosról kérdeztek, de engem a teljes csapat érdekel. Karim fontos a csapat számára, nemcsak a góljai miatt. Casemiro egyensúlyt jelent nekünk, de nem csak ennyiről van szó. Mindenki hozzájárul a csapat munkájához a maga módján.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cikk_banner_524x380
ÁLTALÁNOS
atletico-madrid-vs-real-madrid

Leave a Reply