Zidane: „Mindig madridista leszek, és ez soha nem fog változni..”

A spanyol bajnokság tizenhatodik fordulójában az Espanyol látogat a Bernabéuba, Zinedine Zidane megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.


A meccsről

„Tudjuk, hogy egyik mérkőzés sem pihentető, mert az ellenfelek mindig jó játékot akarnak játszani. Csak azt szeretnénk ha a legjobbunkat mutatnánk holnap, és jól csináljuk a dolgokat. Ezt próbáljuk csinálni, mindent bele kell adnunk.”

„Az Espanyol egy olyan csapat, amely nem érdemli meg jelenlegi helyezését a tabellán, fentebb kellene lenniük. Rossz pillanatokon mennek keresztül a pontok szempontjából, de nagyon jó focit játszanak. Tudjuk, hogy koncentrálnak kell lennünk, nem engedhetjük meg, hogy nehézségeket okozzanak.”


Értékelés

„Nem készítek jegyzeteket. Csak annyit mondok, hogy örülök amiért a világ legjobb klubjában vagyok, és ezeket a játékosokkal dolgozhatok, akiket szeretek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt a pillanatot élhetem át emberként, volt játékosként, és most edzőként is. Minden nap egy ajándék nekem. Mindig madridista leszek, és ez soha nem fog változni.”


Vinícius pillanata

„Mindenki pillanata. Velünk lesz az Espanyol ellen, holnap meglátjuk. Fontos, hogy mindenki felkészült legyen, mert tizenegy játékost össze kell állítanom.”


Mendy

„Már teljesen beépült. Marcelo sérülése miatt lehetősége van játszani. Amikor játszott, bebizonyította, hogy helye van itt. A pályán kívül javítaniai kell a spanyol tudásán, mert ez fontos.”


Téli átigazolások

„A futballban bármi megtörténhet. Nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk. Holnap van egy mérkőzésünk, ha eljön az ideje, meglátjuk. Elégedett vagyok a jelenlegi játékosaimmal, így kell folytatnunk.”


Casemirónak négy sárga lapja van

„Semmit nem tehetünk. Négy sárga lapja van, és ha újabbat kap, eltiltott lesz.”


Négy középpályás rendszer

„Nem a rendszer a legfontosabb, hanem mindig a motiváció. Minden mérkőzés rendszere megváltozhat. Nem szeretem mindig ugyanazt csinálni, mert az ellenfelek téged figyelnek, és tanulnak. Holnap az Espanyol ellen játszunk, és egy olyan rendszert kell alkalmaznunk, ami különbözik az előző mérkőzéstől. Mivel nekem vannak a legjobb játékosaim, és mind készen állnak, így sok mindent változtathatok.”


Sérülések / Hazard, Marcelo, Bale

„A játékosok mindent megtesznek, mert tudják, hogy három naponta meccsünk van. Fontos a pihenés, megfelelő étkezés illetve a gyors gyógyulás. Az orvosi stábunk az egyik legjobb. Ha egy játékos lesérül, akkor ő szenved a legjobban. Mindig rossz érzés, ha egy játékos lesérül. Remélem gyorsan visszatér (Hazard). Ugyanez igaz Marcelóra, és Balere is. Fontos veszteségek, de nem tehetünk semmit, folytatnunk kell azokkal, akik rendelkezésre állnak.”

„Nagyon szomorú, mert egy olyan játékos aki a legutóbbi mérkőzésen megmutatta, hogy mennyire fontos a csapat számára. Nem szeretem ha egy játékosom lesérül, különösen Hazard – aki nagyszerű formában volt -, és most visszaesett. Remélem, hogy nem tart sokáiga felépülése.”


Bale-t eltiltották a golftól

„Az Alavés elleni meccsen sérült meg. Akkor két és fél napot pihent, de nem változott a helyzete. Nem edzett velünk a héten. Nem fogom eltiltani Bale-t, vagy bármelyik játékosomat semmitől. Felnőtt emberek.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-espanyol

Leave a Reply