Zidane: „Egy újabb kihívás vár ránk”

A Real Madrid a Valencia otthonába látogat a spanyol bajnokság 17. fordulójában, Zinedine Zidane így nyilatkozott a mérkőzés előtt:


“Egy újabb kihívás vár ránk. A Valencia nagyon jól játszik, jó eredményeket érnek el. Ők is továbbjutottak a Bajnokok Ligája következő körébe. Szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, erre a meccsre összpontosítunk most. Szeretnénk jól teljesíteni, és fejlődni.

“Nem fogok semmit elárulni a felkészülésünkről, mert amikor a Real Madridban vagy, az ellenfelek tanulmányoznak téged, az edzéseidet, és elemezhetik azt is amit mondok, vagy ahogyan mondom. Azt is elemzik, ha megvakarom az orromat vagy a fejemet. Szóval nem akarok semmit elárulni a holnapi meccsel kapcsolatban. Ez a stratégiám. Nem tudom, hogy jó-e most az idő erre a meccsre, a Valencia jó formában van. Tudjuk, ki ellen játszunk, és készen állunk a kihívásra”.

Casemiro a kezdőben
“Mindig az edzőé az utolsó szó. Minden nap beszélgetek a játékosaimmal, mert érdekel a véleményük, és az, hogy hogyan érzik magukat. Ami Casemirót illeti, tudjuk hogy milyen fontos számunkra minden játékos, és nekem kell összeallítanom a kezdőcsapatot minden meccs előtt. Csak erre a meccsre szabad gondolnunk, mert hibát követnénk el azzal, ha már a szerdán járna a fejünk. Mindig a soron következő meccs a legfontosabb”.

Rotálás
“Nehéz lenne nem forgatni a keretet, mert három nagy és fontos meccsünk van egymás után. Ahogy mindig is mondom, huszonöt játékosunk van, és mindenkire számíthatok. Ketten-hárman sérülés miatt nem bevethetőek, de szeretném ha mindenki itt lenne velünk. Mindenkire számítani fogok ezen a három meccsen”.

Vinicius és Rodrygo
“A kor nem számít a fociban. Vannak náluk fiatalabb játékosok is, és vannak olyanok is, akik negyvenkét évesen is játszanak még. A kor nem számít, a focit mindenki szereti”.

Bale
“Nem gondolom, hogy kevésbé fontos lenne a szerepe. Én hozom a döntéseket, és a múltkor úgy döntöttem, hogy mádok fognak beállni a cserepadról. De közénk tartozik ő is, és számítani fogok rá. Beszélhetünk a játékosokról, és hogy ki mennyire fontos, de egy edző számára mindenki ugyanolyan fontos. Minden nap velük dolgozok, és mindannyian elkötelezettek, számomra pedig ez a legfontosabb”.

“Csak a holnapi meccsre gondolunk. A többi meccs is közel van már, de a közeljövő is jövő, nem gondolunk rájuk. Csak a Valencia elleni meccs érdekel, aztán amint annak vége, gondolhatunk majd a szerdai El Clásico-ra”.

Fran García a balhátvéd poszton?
“Teljesen elképzelhető, de huszonöt játékos van a keretben, tapasztaltabbak is. Megeshet, hogy ő fog majd játszani, majd meglátjuk, de nem ezen a meccsen”.

A Sociedad – Barcelona meccs
“Három kimenetele lehet annak a meccsnek. Jó mérkőzés lesz, nézni fogom én is mert érdekel, ami pedig a végeredményt illeti, azt majd meglátjuk. A Sociedad jó szezont fut, a bajnokság nem csak a Realról, Barcelonáról vagy Atléticóról szól. Nagyon sok jó csapat van itt, ezért bármikor megtörténhet bármi”.

El Clásico
“Nem beszélünk róla, csak a holnapi meccre gondolunk. A csapatnál mindenki számára csak a következő meccs a legfontosabb. A Valencia elleni összecsapás holnap lesz, ezért most az a legfontosabb a számunkra”.

A Barcelona többet pihenhet
“Ilyen a sorsolás, és tiszteletben tartjuk. Nem tehetünk semmit ezzel kapcsolatban, nem én csinálom a sorsolás. Tiszteletben tartjuk a döntést, a holnapi meccs után szerdán újra játszani fogunk, és ezen nem tudunk változtatni”.

Mbappé
“A Paris Saint-Germain játékosa, és nem fogom kommentálni az ottani eseményeket. Tiszteletlenség lenne. Ami a többit illeti, mindenki tudja hogy szerintem Kylian nagyon jó, de tiszteletet kell mutatnunk”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
valencia-vs-real-madrid

Leave a Reply