Zidane: „Nagyon fontos ez a torna, mindent bele akarunk adni”

A Real Madrid holnap a Valencia ellen lép pályára a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, Zinédine Zidane pedig így nyilatkozott a mérkőzés előtt:


„A Valencia problémákat fog okozni nekünk, ezért a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk..” – kezdte a sajtótájékoztatót a francia tréner.

„Nem azért jöttünk ide, hogy a számokat kreáljuk. Ez egy fontos torna, ahol mindent bele akarunk adni. Tudjuk, hogy kemény lesz, de a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk.”

„Örülök, hogy itt vagyok, mert ez egy fontos torna amelyre a játékosok és a szurkolók is felkészültek. Azért vagyunk itt, hogy a Spanyol Szuperkupában játsszunk, nagyon kedves fogadtatást kaptunk Szaúd-Arábiától. Külföldön vagyunk, de alkalmazkodunk a dolgokhoz. Teljes mértékben az elődtönőre összpontosítunk, amely számunkra olyan, mint egy kupadöntő.”


Mérkőzés előtti hangok

„Minden mérkőzés teljesen különbözik. Mindketten távol vagyunk az otthonunktól, egy holnapi kiütés mindent megváltoztatna. Tekintettel a távollétre, egy másik csapatot fogunk látni, de ugyanabban a keretben vagyunk. Szóval: boldogok vagyunk, és arra törekszünk, hogy az energiánkat teljes mértékben felhasználjuk. A hangulat jó, hiányzik Karim és Gareth is, de a dolgok így történtek. Igazán nagy csapatunk van, és a többiek itt vannak, hogy holnap jó teljesítményt nyújtsanak.”


Sérülések

„Csak a holnapi meccsre összpontosítok, nem nézek előrébb. Majd meglátjuk, hogy mi történik a meccs után. Bale sérülése orvosi döntés volt, és ezt el kell fogadnunk. Jovic jó választás lehet, de mint mindig, holnap megtudjuk. Szeretném ha mindenki bevethető lenne, de ez nem lehetséges, és most csak a holnapi meccsre koncentrálunk. Az itt lévő játékosok készen állnak. Ez egy lehetőség a többiek számára. Meglátjuk, hogy ki kap esélyt arra, hogy játsszon.”


A csapat taktikája

„Ahhoz, hogy jól támadjunk, jól is kell védekeznünk. Ezt már egy ideje csináljuk, védekezésben erősek vagyunk. Ez az alap amit követünk, hogy jól támadjunk. Holnap sok lehetőségünk lesz. Tudjuk, hogy ha erősen védekezünk, akkor bárkinek problémákat okozhatunk. Minden meccs teljesen különbözik, és a legjobb tudásunk szerint kell holnap győzni, mert az ellenfél nagyon jó, és szintén győzni szeretne.”


Jović

„Ő a jövő. 22 éves és tanul. Nem először jár külföldön, de ő még gyerek és tanulnia kell. Fényes jövő elé néz Madridban, és tudom, hogy sok gólt fog szerezni. Engem az érdekel egy játékosban, hogy betartsa az általános feltételeket. Nem hiszem, hogy a nyelv a fontos, velünk van, és játszani akar. Lassan kell elfogadnunk a dolgokat. Hat hónapja van velünk csak, tehát nyugodtnak és türelmesnek kell lennünk. Ő a jövő.”


Favoritok a Szuperkupában

„Nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok, négy favorit van. A Valencia elleni elődöntő olyan, mint egy kupadöntő. Nincs tervünk, csak annyit mondok, hogy a legjobbunkat kell nyújtani, ha le akarjuk őket győzni.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
reinier_jesus_erkezhet
Általános

Leave a Reply