Zidane: „Nagyon nehéz meccs lesz”

A Real Madrid 21:00 órától lép pályára a Király-kupában, Zinédine Zidane gondolatai pedig a következők a találkozó előtt:


Téli átigazolások
“Nem igaz, hogy nem vagyok a téli átigazolási piac rajongója. Bármi megtörténhet az utolsó napig akármelyik csapatnál, de megvan a keretem, és a világ legjobbjai vannak nálunk. Én csak azt akarom, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el velük. Szóval nem igazán érdekel most senki más a piacon”.

A kölcsönjátékosok teljesítménye
“Figyelem a kölcsönben szereplő játékosokat. Azt szeretnénk, ha minél több játéklehetőséget kapnának abban a csapatban, ahol most vannak. Mindenkinek a legjobbat akarjuk”.

Mariano nem edzett
“Nem érezte jól magát, és ilyenkor jobb nem kockáztatni. Biztos vagyok benne, hogy nem szeret kimaradni a csapatból, senki sem szereti, ha kimarad”.

Copa del Rey
“Franciaországban annak idején is egymeccsesek voltak a kupapárharcok, így nem idegen számomra, megszoktam ezt a rendszert. Dinamikus a torna így, mert tudod, hogy egy meccsed van bizonyítani, aztán annyi. Alkalmazkodunk minden helyzethez. Azt akarom, hogy jól teljesítsünk. Jól fel fogunk készülni erre a meccsre, és a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani a meccsen”.

Három kupagyőzelem 30 év alatt…
“Nem gondolnám, hogy gond lenne a motivációval ebben a tornában. A Real Madrid mindig motivált arra, hogy megnyerjen mindent. A kupában nem voltunk olyan eredményesek ebben az időszakban, de van mellette sok Bajnokok Ligája győzelmünk. Igyekszünk megváltoztatni a helyzetet, és javítani a Copa statisztikán”.

A csapatösszetétel
“Nem mondhatok nektek semmit, a keretet később fogom majd kihirdetni, és meglátjátok majd holnap, hogy milyen csapattal állunk ki. A legtöbb játékos bevethető, néhányuknak lehetnek kisebb problémáik, majd meglátjuk. Mindannyian játszani akarnak, és majdnem mindannyian egészségesek is, szóval majd meglátjuk”.

Labdabirtoklás
“Minden csapatnak megvan a saját stílusa. A szurkolók csak egyetlen dolgot akarnak látni a csapatuktól, az pedig az, hogy száz százalékot nyújtanak a pályán. Hogy ezt milyen játékkal érik el, az az edzőn és a játékosokon múlik. Csak az számít, hogy a játékosok azt lássák, hogy mindent beleadunk a pályán. Nem nyerhetsz meg minden meccset, de attól még beleadhatsz mindent”.

Hazard
“Szeretne száz százalékos állapotban lenni, és mihamarabb visszatérni, de még mindig időre van szüksége. Az edzői stábbal dolgozik, de a csapattal közös edzéseken még nem vett részt. Már a pályán edz, meglátjuk majd, hogyan halad a felépülése”.

Stabil védelem
“A támadások kialakításához kell az, hogy legyen egy stabil védelem is a pályán, és ez megvan nálunk most”.

A Zaragoza edzője
“Az egyik legtöbb meccsel rendelkező edző a mezőnyben, és meg fogja nehezíteni a dolgunkat szerda este. A Zaragoza egy nagy történelemmel bíró csapat, és ők is szeretnének továbbjutni a következő körbe. Nekünk is ugyanez a célunk, felkészültnek kell lennünk, mint minden héten”.

A Zaragoza
“Nagyon összetett meccs lesz. A Zaragoza is tovább akar jutni, és nagyon jól teljesítenek a bajnokságukban is. Maximális odafigyeléssel és komolysággal kell a meccsre kimennünk, mert ismerjük a Zaragoza játékosait. Kagawa az egyik fontos játékosuk, nagyon jól játszik és a legjobbakat kívánom neki, de csakis a holnapi meccs lefújása után”.

Casemiro
“Casemiro nagyon fontos játékosa a csapatnak. Ki akarom hozni a legtöbbet ebből a keretből, aminek Casemiro egy nagyon fontos tagja, ahogyan a többiek is mind. Néhányan többet játszanak, mint mások, ez nem fog változni”.

“Szerencsés” edző
“Engem csak ez a csapat érdekel, és imádom a munkámat. Izgatott vagyok minden nap, amikor megérkezek ide a csapathoz, és igyekszem kihozni ebből a lehető legtöbbet. Tizennyolc éve vagyok itt, tudom, hogy miről szól ez a klub. Ez egy különleges hely. Nem érdekel, hogy az emberek mit mondanak vagy írnak rólam. Csak a csapat érdekel, és az, hogy mindent beleadjunk. Az emberek azt gondolnak, amit csak akarnak. Néhány hónappal ezelőtt nem voltak ideálisak az eredményeink, és kritizáltak engem. Csak a munka számít”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Élő közvetítés

Leave a Reply