Zidane: „Nem szeretek ilyen korán kettőt cserélni, de muszáj volt”

A Real Madrid 1-0-s győzelmet szerzett az Atlético Madrid ellen, ezzel pedig hat pontos előnyt kovácsolt Zidane csapata. A francia tréner így vélekedett a derbi után:


Taktikai mellélövés volt az első félidő
“Nem tetszett, amit a pályán láttam, de ez nem a játékosok felelőssége, hanem az enyém. Nem tetszett, és ezért cseréltem le a félidőben Iscót és Kroost, de bárki mást is lecserélhettem volna. Muszáj volt változtatnunk, és meg is hozta a hatását, jobbak voltunk minden tekintetben a második játékrészben, nagyobb nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, jobban kinyílt a pálya. Én vagyok a felelős azért, hogy az első félidő olyan volt, amilyen”.

Muszáj volt változtatni a félidőben
“Mindannyian ugyanazzal a céllal vagyunk itt. Nem szeretek ilyen korán kettőt cserélni, de muszáj volt tennem valamit, és a cserék megváltoztatták a meccset. A második félidőben nagyobb intenzitással játszottunk, és más volt a hozzáállásunk is. Örülök a játékosok teljesítményének. Az Atlético nagyon jól játszott az első félidőben, mi pedig a másodikban. Megérdemelten volt a győzelmünk és a három pont”.

Mit mondott a csapatnak a szünetben?
“Azt nem fogom megosztani veletek, hogy mi zajlik az öltözőn belül. Változtatnunk kellett a félidőben, és végül sokkal jobban is teljesítettünk a második félidőben. Kicsit megváltoztattuk a felállást is. Pozitív volt a változás mindenki számára”.

Vinicius és Mendy a bal szélen
“Mindketten jó munkát végeztek, a gólunk elmond mindent. Lucas is jól szállt be a meccsbe a jobb oldalon, jól megértik egymást azon az oldalon Carvajallal. Örülök az egész csapat teljesítményének”.

Bonyolult rangadó
“Tudjuk, hogy egy ilyen meccs mindig különleges és nehéz. Szenvedtünk, de egy ilyen csapat ellen ez várható volt, az Atético nagyon jól védekezik minden szempontból. Remekül játszottak az első félidőben, de végül mi győztünk. Örülünk a három pontnak, de nem érnek többet, mint bármelyik másik győzelem”.

Az emberek nem az első félidő miatt mennek ki meccsre
“A védekezés csapatmunka, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét. Ha elveszítjük a labdát, gyorsan vissza kell szereznünk. Az emberek azért jönnek ki a meccsekre, hogy a csapatuktól jó játékot, harcot lássanak. Az első félidőben nem voltunk elég jók. A második félidőben megváltozott a hozzáállásunk. Tudom, hogy nem játszhatunk mindig briliánsan, a mai meccs kemény volt, de az emberek aszerint fognak véleményt alkotni a csapatról, amit a pályán látnak tőlünk. Egy nagyon jól játszó csapat ellen győztünk”.

Öt középpályás
“A Valencia elleni Szuperkupa elődöntőn jól ment ez a felállás, a döntőben szintén. Ma nem alakultak valami jól a dolgok, és ez az én hibám. Nehezen vettük fel a fonalat a meccsen, ami az erőnlétet illeti, nem voltunk jók a labdával. Ha nem alakulnak jól a dolgok, akkor változtatni kell. Nem szeretek ujjal mutogatni másokra, nem is fogom ezt tenni Iscóval vagy Kroos-al, mert top játékosok. A második félidő jó volt, és nagyon tetszett a játékosaim teljesítménye”.

Elmaradt büntető az Atlético számára?
“Nem láttam az esetet. Mint ahogy máskor sem, úgy most sem fogok belemenni ilyen témákba. Szerintem a játékvezető jobb helyen volt nálam az eset megítéléséhez, és ő azt mondta, hogy nem történt semmi”.

Bale
“Bevethető volt, de a keret összeállításakor nem rá esett a választásom, hanem másra. Velünk van, edzeni fog a csapattal, és szükségünk lesz rá egészen a végsőkig”.

Triplázás
“Nem gondolunk erre. Megnyertünk egy meccset, aminek örülünk. Hosszú a szezon, rengeteg meccsünk van még a Bajnokságban, és ott van a Copa del Rey és a Bajnokok Ligája is. Egyik trófeát sem nyertük még meg. A Szuperkupát megnyertük, de a szezon még nagyon hosszú és fáradságos”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános

Leave a Reply