Zidane: „Ez egy döntő, nem negyeddöntő..”

A Real Madrid holnap 19:00 órától fogadja hazai pályán a Real Sociedad együttesét a Király-kupa negyeddöntőjében. Zinédine Zidane gondolatai a következőek a mérkőzés előtt.:


„Ez egy döntő, nem negyeddöntő. Koncentráltnak kell lennünk, az elejétől oda kell figyelnünk. Ez most egy meccsen fog eldőlni, és nem fognak semmit könnyen adni. Egy nagyszerű csapat ellen játszunk, amely nagyon jó focit játszik, és holnap is ezt akarják tenni.”

„Jól vagyunk, és boldogok vagyunk, de ez egy hosszúszezon. Nem nyertünk még semmit, ugyanígy kell folytatnunk. Boldog lehetsz, ha nyertél valamit, de mi még nem nyertünk semmit. Csak erre a meccsre összpontosítok, ez mindig így van, mindig a következővel foglalkozunk.”

Fizikailag jó a csapat

„A csapat jó fizikai állapota a kemény munkánknak köszönhető. Három naponta játszunk, és mindig meg kell mutatnunk, hogy készen állunk és többet akarunk.”

Az öltöző vezetése

„Azt kell csinálnom, amit eddig is. 25 nagyon jó játékosom van, és azt akarom, hogy mindannyian játszanak, illetve adjanak valamit a csapatnak. Mindenkinek éreznie kell magában, hogy fontos, egészen a szezon végéig. Ez a filozófiám, hisz sok meccs vár még ránk. Kevés játékossal nem lehet végig csinálni egy szezont, főleg, hogy a nemzeti csapatban is helyt kell állniuk. Fizikailag elviselik, de mentálisan ez nagyon bonyolult.”

Hazard felépülése

„Meglátjuk, hogy ott lesz-e a keretben. Örülünk, hogy végre velünk van. Súlyos sérülése volt, nem kapkodunk vele.”

Vinícius

„Minden játékosom miatt boldog vagyok. Fiatal, jó minőségű és keményen kell dolgoznia. Elégedett vagyok vele, bízok benne. Ha egy játékosom nem kerül keretbe, akkor is bízok benne. 25 fős keretünk van, de csak 11 kaphat helyet a kezdőcsapatban. A sérültek, és azok akik nem férnek a keretbe, mindig aggasztanak.”

„A játékosok azok, akik győznek, és változást hoznak, mert ők vannak a pályán. Amikor a derbin dupla cserét csináltam, nem azért volt, mert kinéztem két játékosom, hanem ez a dolgom. Az első félidő nem ment úgy, ahogy szerettük volna. A játékosok három naponta játszanak, és megmérettetnek kell lenniük. Ez nem könnyű. Ha jól, ha rosszul mennek a dolgok: a játékosok oldják meg, ők vannak a pályán.”

Varane

„Olyan játékos, aki minden edzésen egyre jobb lesz. Ezt bizonyítja, nem véletlen van már több, mint tíz éve ebben az öltözőben. Amikor megérkezett, nem volt ekkora nyomás alatt, de most már láthatjátok, hogy milyen fontos játékosunk. Ez egyáltalán nem lep meg.”

Jovic

„Megpróbálok neki segíteni, hogy kényelmesebben érezze magát a csapatban. Öt hónapja van itt, és nehéz számára, de beilleszkedésnél ez normális. Türelem, kemény munka és még több kemény munka.”

Valverde fejlődése

„Mindenben fejlődnie kell még. Nagyon fiatal, és már most bizonyítja, hogy helye van a Real Madridban. Fejlődnie kell, mint mindenki másnak, egészen a karrierje végéig. Nagyon jó játékos, és örülünk, hogy itt van velünk.”

Ödegaard

„Kedvelem Ödegaardot. Nem gondolok a jövőre. Ő a mi játékosunk, és elégedettek vagyunk azzal, amit a Real Sociedadban csinál. Holnap az ellenfél csapatában lesz, és mindent megtesz majd csapatáért.

A sajtótájékoztatóról

„Ha csapatomról kérdeztek, mindig válaszolni fogok. Nem készülök fel a sajtótájékoztatóra. Néha szólnak, hogy jöhet egy-egy téma, de általában mindig ugyanaz.”

Barcelona

„Nem fogok kommentálni más csapatot. Egy olyan csapat, amely a szezon végéig harcban lesz mindenért. A jók mindig maradnak. Nekünk semmi előnyünk nem származik abból, ha náluk valami probléma van, mert nincs gyengeségük. Versenyképesek, és jól csinálják a dolgukat a szezon végéig. De egy percig sem gondolkodunk ezeken a dolgokon.”

Mbappé

„Nem fogok más csapatokat, játékosokat kommentálni, bőven elég a sajátom. Nem azért vagyok itt, hogy véleményezzem mások munkáját. Mindenki végzi a saját dolgát, ahogy én is. Bármi megtörténhet a futballban, hisz a játékosok nem boldogok ha lecserélik őket. De ezek teljesen normális dolgok a pályán. A lehető legjobban kell fairnek lenni, ennyi.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
jovic_remenykedik
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-real-sociedad

Leave a Reply