Zidane: „Bale-nek szerződése van a klubbal, maradni fog”

A Real Madrid ma, 16:00 órakor lép pályára a spanyol bajnokság 23. fordulójában az Osasuna ellen. Zinédine Zidane a következőképp nyilatkozott a meccs előtt:


Nehéz helyszín, nehéz ellenfél
“Tudjuk, hogy milyen meccs vár ránk holnap. Egy újabb összetett mérkőzés lesz, egy nehéz pályán és erős ellenféllel szemben, akiknek nagyon jól megy. Tudjuk, hogy milyen nehéz lesz, de felkészültünk rá, hogy erős meccset hozzunk le, és mindent beleadjunk a pályán. Ez a meccs egy újabb döntővel ér fel számunkra”.

Kiesés a kupából
“Az összes játékos belead mindent a pályán. Fáj a kupameccs nekem és a játékosoknak is, de az a fontos, hogy mindent beleadjunk a pályán, és szerintem a szurkolók ezt is láthatták tőlünk. Kikaptunk, és nem örülünk neki, hogy nem jutottunk tovább, de láthatták, hogy megtettünk mindent a továbbjutásért”.

A munkamódszer és a hozzáállás változatlan
“Huszonegy meccset játszottunk le vereség nélkül, most kikaptunk de továbbra is bele kell adnunk száz százalékot, és pozitívnak kell maradnunk. Kielemeztük a meccset, de holnap már ismét játszunk, és most csak a következő mérkőzésünkre gondolunk, és arra, hogy ismét úgy játsszunk, ahogyan korábban. Nem fogjuk félredobni az eddigi munkánkat egy meccs miatt. Harcolnunk kell a szezon végéig. Erős vagyok, a játékosok is erősek, és folytatni fogjuk a munkát. Holnap már újabb meccs vár ránk”.

Bale munkája
“Elégedett vagyok az edzésmunkájával. Minden játékosommal elégedett vagyok, huszonöten állnak a rendelkezésemre, és minden meccs előtt össze kell állítanom a keretet. Nincsen probléma vele, és folytatni fogja a munkát ő is, számítani fogunk rá. Szeretne itt lenni velünk, edzeni és harcolni akar. Van olyan, hogy nincs ott a keretben, de ez nem jelent semmit. Az edzéseken rendben és folyamatosan részt tud venni”.

Bale-t szerződés köti a klubhoz, amit ő is ki akar tölteni
“A csapaton belül tudjuk mi a helyzet, kívül pedig azt beszélnek rólunk, amit akarnak. Beszélgetek vele is mindig, de nem fogom megosztani az öltözőn belüli beszélgetéseket. Bale a mi játékosunk, és számítani fogunk rá a végsőkig, mert tudjuk, hogy mit tud nyújtani a csapatnak. Szerződése van a klubbal, maradni fog. Az ügynöke is elmondta, hogy Bale szeretne itt maradni”.

Benne lesz Bale a keretben?
“Azt is elmondjam, hogy kik lépnek majd pályára, és milyen formációban? Bale készen áll a játékra, nevezhető a keretbe, de délután majd meglátjátok úgyis, hogy kik utaznak a csapattal a holnapi meccsre. Nehéz a munkám, mert huszonöt játékos közül kell keretet hirdetnem. Nincsen semmilyen probléma, számítok rá is, és nem jelent semmit, hogy az utóbbi meccseken nem volt keretben. Lehet, hogy kívülről úgy tűnik, hogy gond lenne vele, de éppen ellenkezőleg. Ismerem őt, és tudom, hogy sokat fog a csapatnak adni a szezon végéig”.

Casemiro posztja
“A posztján nem tudjuk pótolni, csak ő képes így játszani, de vannak mások a keretben, akik még jól játszanak ezen a poszton. Sokat beszélnek arról, hogy milyen a csapat amikor ő ott van a pályán, és milyen amikor nem. Ez egy csapatjáték, és mindenki fontos a keretben. Tisztában vagyunk vele, hogy mit ad a csapatnak Casemiro játéka, de amikor nem bevethető, akkor máshogy kell megoldanunk a dolgokat”.

A Marcelót érintő kritikák
“Fáj, mert mindent belead ő is a pályán, ez pedig nem is fog változni. Fáj a kiesés a kupából, a játékosoknak és nekem is. Az a fontos, hogy a pályán kihozzuk magunkból a maximumot. Ha kikapunk, ti mindig azt fogjátok mondani, hogy a felállás, a kezdőcsapat miatt volt, ez nem fog változni. De számomra nem az a fontos, hogy ki van a pályán, hanem az, hogy aki játszik, az beleadjon mindent. Marcelo így is tett, ezt láthatták is az emberek. Szerintem Marcelo rendben van, de mindenkinek meglehet a véleménye. Fontos játékosa a keretnek, ezt mindig bizonyítja, és bizonyítani is fogja a végsőkig. Nagyon nehéz hatvan meccseket játszani egy szezonban, mindig jól teljesíteni, ugyanazon a szinten, mindig a legjobbnak lenni… Vannak ilyen pillanatok a szezon során. de el kell fogadnunk ezeket a meccseket is, és küzdenünk kell, mert hosszú az idény és mindenkire szükségünk van”.


[via madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Vinícius ideje
ÖSSZEFOGLALÓK
osasuna-vs-real-madrid

Leave a Reply