Zidane: „Ha tovább akarunk jutni, nyernünk kell idegenben”

Íme Zinédine Zidane értékelése a tegnapi mérkőzést követően.


„Fájdalmas megint veszíteni, mert jól játszottunk. Mindannyian csalódottak vagyunk, mert jól játszottunk az utolsó tíz percig, majd minden megváltozott. Fájó hibákat követtünk el, többet érdemeltünk volna. Egy ilyen csapat ellen az utolsó percig koncentrálnod kell. Az utolsó tíz perc előtt mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól játsszunk és győzelmet szerezzünk. Nem érdemeltük meg a vereséget. Nem hiszem, hogy a játékosok közül bárkit is hibáztatni kellene.”

„Két jó csapat volt ma a pályán, akik egy remek mérkőzést játszottak. Volt esélyünk, és a hibáinknak köszönhetően nekik is. A meccs legrosszabb időszakában szereztünk gólt, ők pedig nagyon erősen kezdték a második félidőt. A gól után jól játszottunk 10-12 percig, de a végén nagyon rosszul. Megszerezhették volna harmadik góljukat is. Az utolsó tíz perc kemény volt számunkra, hiányzott a koncentráció. A hibák a játék részét képezik, nekünk pedig ezeket kell kielemeznünk.”

A visszavágó

„Ha tovább akarunk jutni, oda kell mennünk és nyernünk kell. A Real Madrid képes rá. Tudjuk, hogy mit kell tennünk. Ez egy 180 perces párharc, nekünk pedig az otthonukban kell nyernünk. Hinnünk kell abban, hogy ott leszünk a következő körben. Nem szabad aggódnunk, és nem is fogunk. Volt három vagy négy erős hónapunk, ez az eredményeinken is látszott. Most egy rossz időszakon megyünk keresztül. Ha rossz eredményeket érsz el, ki kell tartani, erősnek kell lenni és folytatni kell a munkát. Van esélyünk, hogy vasárnap megfordítsuk ezt a negatív futást.”

El Clásico

„A vasárnapi egy csodálatos mérkőzés lesz. Most ki kell pihennünk magunkat, és egy nagyszerű teljesítényt kell nyújtanunk vasárnap. Remélem, hogy a szurkolóink támogatnak minket ebben, hogy elfelejtsük ezt a vereséget. A pályán mindent beleadunk, mégis rossz helyzetben vagyunk. Bármi áron meg kell fordítani ezt a tendenciát, a vasárnapi mérkőzés pedig erre lehetőséget ad nekünk.”

Az egyenlítő gól

„A játékvezető azt mondta nekem, hogy nem történt semmi, nem volt lökés. Ez az ő döntése volt, ennyi. Az a gól volt a kulcs.”

Kroos

„Rendkívül fontos játékos számunkra. Edzői döntés volt, semmi bajom nincs vele, csak egy másik játékost választottam erre a mérkőzésre.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÖSSZEFOGLALÓK
real-madrid-vs-manchester-city
Általános

Leave a Reply