Zidane: „Mindent megteszünk a győzelemért”

Holnap jön a várva-várt klasszikus, Zinédine pedig megtartotta a szokásos mérkőzés előtti nyilatkozatát a találkozóval kapcsolatban.


“Szívvel, egységet alkotva és okosan kell játszanunk, ez egy El Clásico kulcsa. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk. Nagyon szép meccs lesz, egyben egy remek lehetőség, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt a győzelemért”.

“Egy jó ellenféllel szemben megtörténhet bármi egy meccsen, de az a fontos, hogy az ilyen eseményekre hogyan reagálunk a pályán. Úgy kell játszanunk, ahogyan azt tettük a Manchester City elleni meccs nagy részében is a vége előtt. Minden mérkőzés fontos számunkra. Három pont a tét holnap, de tudjuk, hogy ez más meccs, mint a többi. A saját pályánkon játszunk majd, és igyekszünk kihozni magunkból a maximumot. Ezután tizenkét forduló lesz még hátra, és mindent beleadva fogunk harcolni. Élveznünk kell, hogy részesei lehetünk az ilyen összecsapásoknak. Egységet kell alkotnunk és összpontosítanunk kell a holnapi meccsre”.

A csapat formája

“Mikor pontokat hullajtunk, akkor azt beszélik rólunk, hogy gyengébbek vagyunk, de én nem érzem úgy, hogy ez igaz lenne. Előre kell tekintenünk, és meg kell változtatnunk a helyzetet, és ezt is fogjuk tenni. Kényes szériában vagyunk, de ennyi az egész. A holnapi meccs egy nagyszerű alkalom lesz arra, hogy megváltoztassuk ezt a helyzetet. Nem gondolok arra, hogy mi lesz akkor, ha veszítenénk. Pozitív vagyok, és azt akarom, hogy a játékosaim a győzelemért menjenek ki a pályára”.

Gólok

“Nem aggódok, mert Hazard nélkül is sok meccset nyertünk négy hónapon át. Nem ezen múlik. Az a fontos, hogy stabilak és erősek maradjunk, és a gólok akkor jönni fognak”.

Bernabéu

“Kényes időszakban van a csapat, mert az utóbbi időben három meccsen nem tudtunk nyerni hazai pályán, de tudjuk, hogy az ilyesmi megtörténhet a fociban. Pozitív mentalitással állunk a dolgokhoz, és együtt túl fogunk ezen lendülni. Szükségünk van a szurkolóinkra az első perctől az utolsóig. Megértem, hogy frusztráltak vagy bosszankodnak, de szükségünk van egymásra”.

“Mindent bele fogunk adni a pályán holnap este. A fociban soha nem tudhatod előre, hogy mi fog történni. Nehéz periódusban vagyunk egy négy hónapos veretlenség után, de pozitívnak kell maradnunk, és holnap esélyünk lesz arra, hogy megváltoztassuk a helyzetet”.

Kroos

“Amikor rossz eredmény születik, nektek muszáj valami okot keresni. Kroos mindig a pályán van, most nem volt ott. Az ilyesmi megesik, és nem azért veszítettük el a meccset, mert ő nem játszott. Taktikai döntés volt, ennyi az egész, nem kell többet belelátni. Kroos nagyszerű munkát végzett eddig is, és remek munkát fog végezni ezután is. Nagyon sok középpályásom van, és meg kell hoznom a döntést a meccsek előtt”.

Rodrygo

“Néha ott lesz a keretben, néha pedig nem, mert huszonöt játékos áll a rendelkezésemre”.

Edzői döntések

“Kritizálhat bárki, hiszen ezt csináljátok. Végzitek a munkátokat, amit megértek. Elvesztettünk két meccset, és számítottam rá, hogy jönni fognak a kritikák, de a játékosaimmal együtt folytatom a harcot, mert ők a legjobbak. Mindent bele fogunk adni”.

A trófeáktól függ az edzői poszt?

“Ezt a kérdést valaki másnak kell feltennetek. Az a fontos, hogy folytassuk a munkát, és mi igyekezni fogunk kihozni magunkból a legtöbbet azért, hogy nyerjünk valamit a szezon végén. A bajnokságot csak egy csapat tudja megnyerni, mi pedig a végsőkig dolgozni fogunk”.

Barcelona

“Tudjuk, hogy milyen fontos a Barcelonának Messi. Kulcsjátékos számukra, de a többi játékosuk is jó. A saját munkánkra összpontosítunk, és tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon jó csapattal nézünk majd szembe. Braithwaite is jó focista, és csak nemrég csatlakozott egy olyan csapatba, ami tele van remek játékosokkal”.


[via by madridom]

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁG

Leave a Reply