Zidane: „Büszke vagyok a játékosaimra, mert nem könnyű így nyerni”

A Real Madrid győzelmét így értékelte Zidane.


„Megérdemeltük a győzelmet, mert mindent megtettünk mind védekezésben, mind támadásban. Az első félidő kiegyenlített volt, és nem volt tökéletes támadásunk. A második félidőben változott a támadójátékunk, és jobbak voltunk elől. Ez három fontos pont, nehéz héten vagyunk, és most esélyünk volt javítani. Három pont, újra vezetjük a tabellát, de a végsőkig kell küzdenünk.”

„Örülünk, mert mindenki jól teljesített, büszke vagyok a játékosaimra, mert nem könnyű így nyerni. A csapat mai ereje nagyon fontos volt. Az első dolog, hogy jól védekezzünk együtt és akkor tudjuk, hogy lehetőségünk nyílik gólokat szerezni. A második félidő a miénk volt. Nagyon sok esélyünk volt, és kétszer be is találtunk. Nem kaptunk gólt, és Courtois ehhez nagyon hozzájárult. Csapatként nyertünk ma.”

https://realmadridista.hu/laliga/2020/03/01/ujra-a-tabella-tetejen-real-madrid-barcelona-2-0/

Vinícius Jr.

„Jól játszott, fontos gólt szerzett egy fontos meccsen. Örülök neki. Támadásban és védekezésben is jó volt, nagyszerű munkát végzett Marcelóval, hogy Semedót fogta. Vannak még dolgai, de nagyon fiatal és ilyen korban nehezen fogadja a kritikát az ember. De ezzel együtt kell élnie, mert a Real Madrid játékosa.”

„A győzelem megdobta a morálunkat. Beszéltünk a meccs előtt erről, hogy ez a játék megváltoztathatja a szerencsénket, és ez sikerült is, köszönhető az egész heti kemény munkánknak. Megérdemeltük a győzelmet, de egy nehéz meccs volt egy erős rivális ellen. Tudjuk, hogy lesznek még kemény pillanatok és az emberek megpróbálnak megállítani minket, de ehhez hozzászoktunk.”

Courtois kiváló teljesítménye

„Nem csak a mai meccsen volt jó, egy ideje jól teljesít és mindannyiunk nyugodt, hogy ő áll a kapunkban. Ma hatalmas védései voltak, és ez tartott minket meccsben. Kulcsfontosságú pillanatokban jöttek ezek a védések, amik valóban létfontosságúak voltak.”

Mariano

„Ő a harmadik csatárunk. Ma megkapta a lehetőséget, és nagyon jól ki is használta. Eddig nem kapott sok percet, és a gólja lenyűgözött engem. Minden játékosom kulcsfontosságú, és minden lehetséges lehetőségre gondolok. Vannak akik keveset játszanak, de mindenkinek ki kell vennie a részét a csapat munkájából. Ma Marianónak ez sikerült. Isco is fantasztikus volt, majdnem gólt szerzett, de ter Stegen hárította a lövését. Courtois is nagyszerű volt ma.”

A Manchester City elleni visszavágó

„Készen fogunk állni a visszavágóra, bár vannak még addig bajnoki meccseink is. A mai reakciónk fontos volt. Bonyolult hét volt, de jól felkészültünk erre a meccsre. Ez azt jelenti, hogy a játékosok oda teszik magukat. A City elleni 78. nagyon jó percünk volt, de végül veszítettünk. Ma nyertünk, és jól játszottunk a meccs elejétől a végéig. Azokat a dolgokat kell csinálnunk, amiben hiszünk, de tudjuk, hogy nehéz lesz még a szezon végéig. Minden alkalommal bizonyítanunk kell.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Hazardot műtik
Általános

Leave a Reply