Zidane: „Remélem Hazard még a szezon vége előtt játszhat”

Íme a francia tréner meccs előtti nyilatkozata.


A Betis
“Tudjuk, hogy nehéz meccsünk lesz, egy nehéz helyszínen. A Betis jól játszik, az eredmények nehezen jönnek nekik, de egy jó csapat. Sokat ki fog venni belőlünk a meccs, de nem csak az erőnlétről, hanem a technikáról is szól majd az összecsapás, mindkét tekintetben jó formában kell majd lennünk”.

“Fontos mérkőzés lesz ez számunkra, ahogyan számukra is. Igyekeznek majd jó teljesítményt nyújtani, de mi is. A lehető legjobban fel fogunk készülni, és mindent beleadunk a pályán holnap, ami csak tőlünk telik”.

A klub 118 éves történelme
“Szerencsés vagyok, hogy első kézből tapasztalhatom meg, hogy mit jelent a Real Madrid. Büszke vagyok rá, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek, és igyekszem kihozni a maximumot minden percben, amit itt tölthetek ennél a csapatnál. A játékosok is részesei ennek a történelemnek, és minden nap új fejezeteket írnak. Büszke vagyok”.

Bajnokság
“Mindig igyekszünk mindent beleadni a pályán, és néha nem úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk. A játékosok mindig jól akarnak játszani, és nyerni szeretnének. Vannak keményebb időszakok, és pont ezekben kell ragyognunk. Az a fontos, hogy próbálkozzunk, és igyekezzünk jól reagálni ilyenkor, hogy a rossz széria a múlté legyen. A játékosok mindent beleadnak a pályán, és ha ez megvan, akkor jó esélyünk van arra, hogy jó eredményeket érjünk el. A LaLiga szezon végén egyetlen csapat lesz majd az, aki a magasba emelheti a trófeát, de ez nem jelenti azt, hogy a többi csapat gyenge lenne. Ismerjük a klubunkat, az egész történelem arról szól itt, hogy beleadjunk mindent, és ha ezt megtesszük, jó esélyeink lesznek”.

Bale és Vinicius Jr.
“Senki nem áll itt mások felett. A játékosaimnak is azt mondom, hogy mindenki fontos, és hiszek is ebben a filozófiában. Meglehet mindenkinek a véleménye. Nekünk az a dolgunk, hogy készen álljunk és összpontosítsunk, és szerintem mindenki erre is törekszik. A végén pedig nekem kell döntéseket hoznom. Tudom jól, hogy hogyan gondolkoznak a játékosok, és mindig játszani szeretnének. Az a legfontosabb, hogy mindenki kivegye a részét a munkából”.

Marcelo
“Sokat beszélnek róla, néha pozitív dolgokat, néha pedig negatívakat. Tudjuk, hogy mit tud nyújtani nekünk, nagyon fontos tagja a keretnek, és nagyon elégedett voltam a teljesítményével legutóbb. Minden játékosnak ebben a szellemben kell dolgoznia, folytatni kell a jó munkát és mindent bele kell adniuk, mert ha megnézzük, hogy milyen minőség van a keretben, a végén így bármit elérhetünk”.

Mariano
“Készen kell állnia, csakúgy, mint a többieknek a keretben. Mikor ennyi tehetséges játékos van a keretben, akkor nehéz hétről-hétre kihagyni embereket. Mindannyiuknak készen kell állniuk, és teljesíteniük kell, ha a pályára lépnek”.

Saját jövője a klubnál
“Számomra a mindennapos munka a fontos. Úgy érzem, hogy a klub támogat engem, nincsen kétség efelől, és mindenki egy irányba húzza a csapat szekerét. Tisztában vagyok vele, hogy hogyan mennek a dolgok. Jelenleg a Real Madrid edzője vagyok, de ez akár holnap megváltozhat. Nagy öröm ezt átélni, és a játékosaimmal együtt igyekszünk kihozni a maximumot minden napból. Nem keresett meg egyetlen csapat sem, semmi ilyesmi nem volt. Sokat pletykálnak a játékosokról és rólam is”.

Üzenete a csapat számára
“Mindenki úgy viselkedik, ahogy szeretne. A legfontosabb dolog az, hogy megmutassad, ki is vagy valójában. Vannak akik keményebbek, vannak akik nem. Az a fontos, hogy aszerint viselkedj, amilyen valójában is vagy, és ne akarj valaki más bőrében lenni, valaki mássá válni, mert az megnehezíti a dolgokat”.

Hazard műtétje
“Beszéltem vele a sérülése után és a műtét után is. Már akkor is el volt keseredve, amikor le kellett jönnie a pályáról. A műtét jól ment, és kicsit jobb kedve lett neki is. Reméljük, hogy hamar visszatérhet közénk. Jól érzi magát, és örül neki, hogy a műtét is sikeres volt. Nem mondhatok semmit arról, hogy mennyi ideig lesz távol. Nem tudom, hogy visszatér-e a szezon vége előtt. Várom nagyon, hogy újra lássam, és remélem, hogy lesz lehetősége még játszani a szezon vége előtt”.

Koronavírus
“Sok ember sokféle dolgot mond, hogy mit kéne csinálnunk, mi azokban bízunk, akik értenek hozzá. Csak ennyit tudok hozzáfűzni a dologhoz. Olyan instrukciók vannak, amiket bárki amúgy is mondana mondjuk a gyermekének, mint például hogy hogyan mossunk kezet. Sajnos ez egy keringő vírus, az emberek félnek tőle. Nem tudjuk pontosan, hogy mi zajlik, ezért fontos, hogy olyan emberektől tájékozódjunk, akik értenek hozzá. Nem jó tudni, hogy lehet eljön az idő, amikor elmaradnak meccseink is. Ezt látjuk Franciaországban és Olaszországban is, és megtörténhet Spanyolországban is. Azt kell tennünk, amit mondanak nekünk”.

A sajtó és Eder Sarabia
“Mindenki végzi a saját munkáját, és igyekszik jól dolgozni. Mindenkinek lehet véleménye. Ha elkezdődik egy meccs, nem tudjuk kontrollálni a feszültséget, amit egy ember érez. Azt nem mondom, hogy ez jó vagy rossz dolog-e, de mindenki a saját módján éli meg a dolgokat, és úgy viselkedik, ahogy jónak látja” – mondta Zidane azzal kapcsolatban, hogy a Barcelona másodedzője a Real Madrid elleni meccs közben dühösen kiabált a pályán a Barcelona játékosaival.


(via madridom)

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG

Leave a Reply