Zidane: „A csapat jó formában van, szeretnénk is így folytatni”

A Real Madrid hazai pályán fogadja az Athletic Clubot a spanyol bajnokság 19. fordulójában. Zinédine Zidane így nyilatkozott a mérkőzés előtt.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

LALIGA 2020/21

(19)
Real Madrid
Athletic Bilbao
-
VÉGEREDMÉNY

„Holnap újabb három pontért játszunk. Azt mondtam, hogy az Atlético Madrid elleni mérkőzésen sem nyertünk még semmit, csupán három pontot, és holnap is ez lesz a tét. A csapat jó formában van, és szeretnénk is így folytatni, nem akarunk másra gondolni.”

„Minden nap keményen dolgozunk. Minden nap fejlődni akarunk. Semmi sem változott, folytatni szeretnénk azt, amit az utóbbi időben csináltunk. Meg akarjuk mutatni, hogy milyen csapat vagyunk.”

Mi változott a csapatban?

„Elnézést, hogy ismétlem magam, de semmin nem fogunk változtatni. Tudjuk, hogy milyen nehéz ez a szezon és milyen nehéz minden idény, mert nyernünk kell és a nekünk kell a legjobbnak lenni. Ez soha nem fog megváltozni. A fejünkben mindig megvan, hogy mit is szeretnénk tenni, de ebbe az ellenfelek is bele szólnak. Nehéz minden csapatot nehéz helyzetbe hozni. De mindennap keményen dolgozunk, hogy a folytonosság meglegyen, mert jók vagyunk.”

Cserék a mérkőzéseken

„Ez alkalomfüggő. Igaz, hogy az elmúlt három meccsen nem sokat változtattunk, de ez mindig az adott meccstől függ. Néha szükség van a változtatásokra, néha pedig nincs. A futball ilyen, de azt hiszem, hogy egy ilyen sűrű meccsnaptár mellett jó az öt cserelehetőség.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK: HIVATALOS AZ ATHLETIC CLUB ELLENI KERET

Marcelo

„Igaz, hogy kevesebbet játszik. Tudjuk, hogy ki ő – mint játékos -, mit tett és mit tud adni a csapatnak. Mendy nagyon jól játszik az utóbbi időben, de nagyon sok meccsünk van még hátra. Marcelónak is készen kell állnia. Az edzéseken nagyon jó munkákat végez, ezt kell folytatnia, hogy lehetőséget kapjon. Ő is készen áll, ez nem az ő hibája. Meglátjuk, hogy mikor játszik majd.”

Bajnokság

„Mindig az adott nap a legfontosabb. Itt vagyunk és mindenre felkészülünk. Ezt a játékosok is tudják, hogy a mindennap edzés mennyire fontos a meccsnaptár első napjától teljesen az utolsóig. Ezen múlik az, hogy hogyan is teljesítünk az adott meccsen.”

Jövője a klubnál

„Semmit nem akarok bizonyítani. A lehető legjobban szeretném végezni a munkámat ebben a nagyszerű klubban, és kihasználni az itt töltött idő minden pillanatát. Fantasztikus játékosaim vannak, és együtt szeretnénk elérni jó dolgokat.”

Isco

„Fontos játékos lesz. Igaz, hogy az utóbbi időben nem sokat játszik és nem adok neki lehetőséget, hogy bizonyítsa mennyire jó játékos is. Sajnálom a játékosaimat, és soha nem fogom elfelejteni, hogy miket éltünk meg együtt. Neki is folytatnia kell a munkát, keményen kell dolgoznia és új esélyt fog kapni. De arról nem tudok semmit mondani, hogy kívülről milyen hírek jelennek meg vele kapcsolatban.”

Nincsenek kis csapatok

„A játékosok mindig jól akarnak teljesíteni, de időről-időre vannak nehéz helyzetek amikor nem olyan egyszerű a győzelem. Ma már nem nyerhetsz könnyedén, mert nincsenek kis csapatok. Talán 20 évvel ezelőtt volt egy favorit, aki ha jól játszott: meg is nyerte a mérkőzést. Ez ma már nem így van. Mindig nyerni akarunk, de időnként az ellenfél is bele szól ebbe. Nehézségekkel kell szembenézned, és túl kell lépned rajta.”

A BL-sorsolás, avagy az ATALANTA lesz az ellenfél

„Ismerjük az Atalantát, és nagyon tisztelünk minden olyan csapatot, akik ellen játszunk. Februárban lesz az első meccs, de mi csak a holnapi meccsre koncentrálunk, mert nagyon fontos bajnoki mérkőzés lesz. Ez egy újabb lehetőség arra, hogy megmutassuk milyen formában vagyunk csapatként, és ezt is fogjuk tenni.”


forrás: realmadrid.com / MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Isco már nem is melegít be

Leave a Reply