Zidane: „Nehéz mérkőzés volt, de megérdemeltük a győzelmet”

A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott az Athletic Club ellen, amivel fontos lépéseket tett a bajnoki címért folytatott harcban. Zinédine Zidane így értékelt a mérkőzést követően.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

LALIGA 2020/21

(19)
Real Madrid
Athletic Bilbao
-
VÉGEREDMÉNY

„Kissé nehezebb volt nekünk pályára lépni egy olyan hét után, ahol négy meccset játszottunk. Normális esetben ha emberelőnybe kerülsz, az megkönnyíti a dolgokat, de most nem ez történt. Nehéz mérkőzés volt, kicsit elsiettük a dolgokat amikor nálunk volt a labda. Többet küzdöttünk. De a nap végén ez három pontot jelentett, és egy jó győzelmet – amely már sorozatban a negyedik. Ez a játékosok érdeme, megérdemelt győzelem volt.”

„Azokról a dolgokról beszélsz, amit én csinálok. Itt vagyok és végzem a munkámat. Ma este kicsit változtattunk a dolgokon, és azt hiszem, hogy erre volt szükség. Ennyi az egész. Mindenki koncentrált és játszani akart. A játékosok játszani akarnak, és a legfontosabb az, hogy továbbra is folytassák azt a munkát, amit eddig. Kihívásaink lesznek még, de mi jól dolgozunk és minden feladatra összpontosítunk. Elégedettnek kell lennünk, hogy sikerült megszerezni a három pontot.”

Ebben a bajnokságban nem lehet egy meccsen elnyerni a bajnoki címet. Ez a negyedik győzelmünk zsinórban, és az elmúlt három meccsünkön tökéletesen játszottunk az elsőtől az utolsó percig. Ma egy kicsit többet szenvedtünk, de örülnünk kell a végeredménynek. A legfontosabb a három pont megszerzése volt, még akkor is, ha nem játszol olyan jól.

Benzema minden idők legjobb francia csatára?

„Ami engem illet, igen. Ezt bizonyítja azzal, amit eddig elért. Nagyon régóta van a Real Madridnál, több, mint 500 mérkőzést játszott és rengeteg gólt lőtt. A megnyert trófeák önmagukért beszélnek. Minden nap bizonyítja a képességeit, számomra ő a legjobb, ez kétségtelen. Benzema most már egy összetettebb játékos, mint korábban, de ezek a dolgok időbe telnek. Ő nem csak egy szimpla 9-es, aki gólokat szerez. Ezért szeretem, mert nem egy dolgon gondolkozik. Ha passzolnia kell egy csapattársának, akkor megteszi, pont ezt szeretem benne. Ma este például nem játszott fantasztikusan, mégis két gólt lőtt. Ez Karim.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply