Zidane: „Nagyon jól teljesítettünk”

A Real Madrid 3-1-es győzelmet aratott a spanyol bajnokság 14. fordulójában, ahol az Éibar volt az ellenfél. A mérkőzést követően Zinédine Zidane így nyilatkozott:


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

LALIGA 2020/21

(14)
Éibar
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

„Nagyon jól játszottunk. Az Éibarnak is voltak jó pillanatai. A csapat eléggé odatette magát, és jól irányítottuk a mérkőzést. Tudtuk, hogy egy nehéz helyszínre érkezünk, de az elejétől a végéig irányítottunk. A csata nem áll meg, háromnaponta játszunk és így kell folytatnunk, ahogy ma. Elégedetettnek kell lennünk a mai teljesítménnyel, és készülnünk kell a következőre. Tudtuk, hogy az Éibar közvetlenebb játékot játszik, és erre azért volt szükség, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk a saját férfelükön is, és ezt egész jól csináltuk.”

„Benzema egy meccsgyőztes, mert amit csinál, az más szint. Nem csak a gólok miatt. Mindig ugyanazt mondom Karimról. Nem csak a góljai, hanem a játéka is központi szerepet játszik a teljesítményünkben. Nagyon fontos számunkra, és ha gólt szerez, annak csak örülünk. Ki kell emelnünk mindenki teljesítményét. Remek játék volt ez ma, és mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott. Megérdemelt győzelem volt.”

Cserék

„Jelenleg így játszunk. Lesznek-e változások? Igen, lesznek változások, ez egész biztos mert hosszú és nehéz a szezon. Most kicsit kevesebbet forgatunk, de az a fontos, hogy a játékosok teljesítsenek, és mindenki vegye ki a részét. Az elmúlt mérkőzéseken nem sokat változtattunk, de jelenleg ez a helyzet. Ezek a dolgok mindig változnak, és mindenkinek folytatnia kell a munkát.”

Izgalmas volt a mérkőzés vége

„Nem aggódom. Ez a futball. Az ellenfélnek is van mindig jó pillanatai. Múltkor az Athletic ellen, most az Éibar ellen volt izgalmas a meccshajrá. Ezek a csapatok soha nem adják fel, és mindig oda kell tenned magad. Meg kellett dolgozni a győzelemért, de kontrollált teljesítményt nyújtottunk. Örülünk a győzelemnek, és annak is, hogy sikerül folytatni ezt a jó szériát. Most pihennünk kell, és koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre.”

A játékvezető

„Nem láttam az esetet Ramosnál. De a játékvezető az, aki meghozza a végső döntést. Tudja, hogy mit csinál és én nem fogok beszélni a munkájukról. Ha úgy döntött, hogy nem ad büntetőt, akkor az azért van, mert nem gondolta, hogy ez büntetőt ér.”

A következő mérkőzésekről

„Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a soron lévő mérkőzéseink nehezek lesznek, több szempontból is. 200%-on, vagy talán még magasabban kell játszanunk. Egy percre sem engedhetünk, ebben biztos vagyok. Pozitívan kell gondolkodnunk. Folytatnunk kell ezt az utat, és küzdenünk kell a végsőkig.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply