Zidane: „Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsonyt!”

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a spanyol bajnokság 15. fordulójában, ahol a Granada csapata volt az ellenfél. A mérkőzést követően Zidane így vélekedett a találkozóról.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

LALIGA 2020/21

(15)
Real Madrid
Granada
-
VÉGEREDMÉNY

„Nagyon nehezen megszerzett győzelem ez. Végül nagyon kemény összecsapás volt. A felállásnál azt mondtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Fentebb jöttek, nyomást helyeztek ránk, és nagyon jól csinálták. Az első félidőben küzdöttünk, de a szünet után végül sokkal jobbak voltunk. Elégedett vagyok a játékosokkal, mert egyáltalán nem könnyű hat mérkőzést megnyerni egymás után. Megérdemeltük a győzelmet a második félidei teljesítményünkkel.”

„A második félidőben többet mutattunk, többször szereztük vissza a labdát és megnyertük az egy az egy elleni párharcokat is. A szünet előtt megvertek minket ebben. Tudtuk, hogy mire vállalkozunk, nagyon jó csapatokat vertünk meg akik számos fantasztikus eredményeket értek el. Örülnünk kell, mert hat egymást követő meccset megnyerni nem jelent nagyszerű teljesítményt. Rendkívül hálás vagyok a játékosaimnak.”

Casemiro gólja

„Tudjuk, hogyha mélyről kitör, akkor nagyon sokat ad nekünk védekezésben, de másban is. Gyönyörű mozdulat volt, betört a vonalon, és remekül fejelt. Akárcsak Varane és Sergio.”

LaLiga vagy BL?

„Folytatni fogjuk a kemény munkát. Nagyon sok mérkőzésünk van, elégedettnek kell lennünk azzal, amit csinálunk. Zsinórban hat győzelem, de folytatnunk kell a munkát a pályán úgy, ahogy eddig: csapatként. Ennyit kérek a játékosaimtól, de most azt akarom, hogy pihenjenek, mert ezt az időt a családdal kell tölteni. Aztán amikor visszatérünk, újra keményen fogunk dolgozni.”

„A játékosok tudják, hogy nem minden alakul úgy a meccseken, ahogyan mi szeretnénk. De ezt el kell fogadnunk. Felkészülünk a meccsre, és mindig ezt tesszük. Veszítünk egy meccset, de megpróbálunk minél többet nyerni. Ez elkerülhetetlen. Ki fogjuk élvezni azt, hogy hat mérkőzést nyertünk zsinórban. Elégedett vagyok a játékosokkal, mert időnként el kell viselnünk a kritikákat. Három nap áll rendelkezésre, hogy a családjukkal lehessenek és élvezhessék, amit tettek. Minden jót kívánok nekik.”

Hazard

„Nehéz meccs volt, ennyi. Ilyen helyzetekben döntéseket kell hoznunk, és nem akartam újra kockáztatni Edennel. Jól van, de ez van. Most kicsit pihenünk, és azután Eden fokozatosan visszatér a csapatba.”

Rotáció

„Mindig ugyanazokat a kérdéseket teszitek fel nekem, de én mindig ugyanazt fogom mondani. Ez a helyzettől függ. Mindig számítok mindenkire. Semmi nem változik meg, folytatjuk. Te kérdezel tőlem, én pedig válaszolok.”

Gólok a középpályásoktól

„Bennük van. Mindenki kerül jó helyzetbe, de úgy gondolom, hogy az eredmény mindenkinek köszönhető. Nem csak a három középpályásnak. Tudjuk, hogy mennyi munkát végeznek. Jó játékosok, de a csapatmunka rendkívül fontos régóta. Így fogjuk folytatni, mert hosszú a szezon. Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsonyt!”


forrás: realmadrid.com / AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply