Zidane: “Nagyon igyekeztünk, de nem sikerült az egyenlítés”

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett az Athletic Clubbal szemben a spanyol Szuperkupa-elődöntőjében, a mérkőzést követően pedig Zidane így nyilatkozott.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

(Elődöntő)
SZUPERKUPA
2020/21
La Rosaleda

“A mérkőzés kezdete nehéz volt, az első félidő nem sikerült jól. Két lehetőségük volt, két gólt szereztek, ennyi. A második félidő teljesen más volt, és 20 perc után változtattunk mert nem tetszett a felállás. Baloldalon játszott Eden, a jobboldalon pedig Marco. Keményen próbálkoztunk, voltak lehetőségeink, kapufát és gólt is lőttünk, visszajöttünk a meccsbe, de nem sikerült egyenlítenünk.”

“A csapat nagyon próbálkozott. Rosszul kezdtük a találkozót, de a jövőre kell gondolnunk és folytatnunk kell a munkát. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor is folytatnunk kell, nem állhatunk meg. Nehéz volt az első félidő. A második félidőben jól teljesítettünk, de ma este ez nem volt elég.”

Hazard

“Edennek vissza kell nyernie az önbizalmát. Kell egy jó meccs és gól is neki. Valami más. Lassan, apránként. Tudjuk, hogy mire képes és türelmesnek kell lennünk vele. Keményen dolgozik. Az emberek a legjobb Edent akarják látni, de türelmesnek kell lennünk vele. Mi vele vagyunk, támogatjuk és ő is túl akar kerülni ezen a helyzeten.”

Katasztrófa?

“Nem. Ez nem katasztrófa. A katasztrófa az lett volna, ha nem próbálkozott volna a csapat, és nem adtunk volna bele mindent a pályán. Nem így történt. Mindig a győzelemre kell törekedni, de nem nyerhetsz mindig. Meg kell próbálnunk nyerni, és a következő mérkőzésen is erre fogunk törekedni.”

Csapatdinamika

“Jó szériánk volt, jól játszottunk és nyertünk. Igaz, hogy az utóbbi három meccsünkön nem tudtunk nyerni – két döntetlen és egy vereség -, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy gyorsan megfordítsuk ezeket az eredményeket. Ez az amit tehetünk, semmi több. Magunkra összpontosítunk, mert tudjuk, hogy a külvilág miket beszél róunk. Csapatként fogjuk ezt megcsinálni.”


forrás: realmadrid.com

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Ödegaard Zidane kilencedik áldozata

A rendkívül kevés játéklehetőség miatt ő is távozni akar. Martin Ödegaard a legígéretesebb játékossá vált a Real Madrid listáján, azonban most távozni szeretne. A norvég értesítette a vezetőség arról, hogy adják őt vissza kölcsön, hogy játszhasson. A MARCA összegyűjtött

TOVÁBB »
carlo_ancelotti

Carlo Ancelotti: „Köszönettel tartozom a Real Madridnak.”

A Real Madrid korábbi edzőjével, Carlo Ancelottival készített exkluzív interjút a Marca. Egy év szünet után ismét munkába állt. Hogy érzi magát? „Nagyon szeretem a labdarúgást, egy fantasztikus klubhoz igazoltam. Rendkívül boldog vagyok. Sokat pihentem a szünet alatt, nagyon

TOVÁBB »

Szoboszlai nélkül is sikerülhet a feljutás?

A törökökön át vezethet az út az A-ligába A magyarok csoportjában a Magyarország (47.) – Törökország (33.) és a Szerbia (30.) – (Oroszország 34.) összecsapást rendezik egyidőben szerdán este 20:45-től. A magyarok az első mérkőzésen – nem kis meglepetésre

TOVÁBB »