Zidane: “Nagyon igyekeztünk, de nem sikerült az egyenlítés”

A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett az Athletic Clubbal szemben a spanyol Szuperkupa-elődöntőjében, a mérkőzést követően pedig Zidane így nyilatkozott.


A MÉRKŐZÉS ADATLAPJA:

(Elődöntő)
SZUPERKUPA
2020/21
La Rosaleda

“A mérkőzés kezdete nehéz volt, az első félidő nem sikerült jól. Két lehetőségük volt, két gólt szereztek, ennyi. A második félidő teljesen más volt, és 20 perc után változtattunk mert nem tetszett a felállás. Baloldalon játszott Eden, a jobboldalon pedig Marco. Keményen próbálkoztunk, voltak lehetőségeink, kapufát és gólt is lőttünk, visszajöttünk a meccsbe, de nem sikerült egyenlítenünk.”

“A csapat nagyon próbálkozott. Rosszul kezdtük a találkozót, de a jövőre kell gondolnunk és folytatnunk kell a munkát. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor is folytatnunk kell, nem állhatunk meg. Nehéz volt az első félidő. A második félidőben jól teljesítettünk, de ma este ez nem volt elég.”

Hazard

“Edennek vissza kell nyernie az önbizalmát. Kell egy jó meccs és gól is neki. Valami más. Lassan, apránként. Tudjuk, hogy mire képes és türelmesnek kell lennünk vele. Keményen dolgozik. Az emberek a legjobb Edent akarják látni, de türelmesnek kell lennünk vele. Mi vele vagyunk, támogatjuk és ő is túl akar kerülni ezen a helyzeten.”

Katasztrófa?

“Nem. Ez nem katasztrófa. A katasztrófa az lett volna, ha nem próbálkozott volna a csapat, és nem adtunk volna bele mindent a pályán. Nem így történt. Mindig a győzelemre kell törekedni, de nem nyerhetsz mindig. Meg kell próbálnunk nyerni, és a következő mérkőzésen is erre fogunk törekedni.”

Csapatdinamika

“Jó szériánk volt, jól játszottunk és nyertünk. Igaz, hogy az utóbbi három meccsünkön nem tudtunk nyerni – két döntetlen és egy vereség -, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy gyorsan megfordítsuk ezeket az eredményeket. Ez az amit tehetünk, semmi több. Magunkra összpontosítunk, mert tudjuk, hogy a külvilág miket beszél róunk. Csapatként fogjuk ezt megcsinálni.”


forrás: realmadrid.com

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

el_clasico_pontos_idopont_december_18_20h

Elfogadták az El Clasico új időpontját

Mint tudjuk, az idei szezon első Barcelona – Real Madrid mérkőzését el kellett halasztani, mert október végén tüntetések voltak Barcelonában és egész Katalóniában. A szövetség most kijelölte az el Clásico hivatalos, pontos időpontját, ami december 18-a. Voltak TV-s viták arról, hogy mikor kell

TOVÁBB »