Hernández Hernández gyermekkorában bevallotta, hogy Barcelona-szurkoló

A kanári játékvezető az 1994. június 11-én megjelent „La Voz de Lanzarote” című interjúban kijelentette, hogy a Barcelona drukkere.

A korabeli cikk. Nem kell érteni spanyolul…

Van kedvenc csapatod? – kérdezik tőle. „Igen, természetesen, Barcelona” – válaszol az akkor 11 éves Alejandro Hernández Hernández, amikor 1994. június 11-én a „La Voz de Lanzarote” interjút készített vele. Romario és Laudrup csodálója, és akkoriban már megtette első lépéseit a játékvezetés világában azzal az álommal, hogy majd egyszer az első osztályban vezethet mérkőzéseket.

Az egykori interjút most előkeresték az archívumból, és a Marca oldalán közzé tették, miután a madridi derbyn a VAR szobában figyelő González González jelezte, hogy kezezés történt. A felvétel megtekintése után viszont Hernández Hernández nem ítélt büntetőt a királyiaknak, ami a végeredményt megváltozathatta volna. Hiszen egy büntetővel a Real Madrid kiegyenlített volna, amennyiben pedig megnyerik a métkőzést, úgy a Barcelona ismét mögéjük kerül a pontversenyben.

Miközben gyakorta vált ki felháborodást a magyar közvetítés kommentátora, aki gyakorta nem tud pártatlan maradni, igazából erre már szavak nincsenek. Olyan esetben, amikor egy játékvezetőt már nem egy esetben nyilvánvaló szituációkban kapnak a szurkolók azon, hogy következetesen egy csapat ellen ítél, mégis újra és újra a szövetség kijelöli a mérkőzésekre.

A klub vezetése sem tudott már szó nélkül elmenni az történtek mellett. Nem volt olyan interjú a meccs főszereplőivel, amelyben a játékvezető teljesítménye nem lett volna téma. „Nem volt szerencsénk Hernández Hernándezzel … ismét” – mondta Emilio Butragueño , a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelős igazgatójais.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply