Varane: „A rám nehezedő nyomás motivál”

Mi motivál egy olyan játékost, aki 28 éves korára elért mindent a sportágában, amit lehet? Világbajnok, BL győztes, számtalan kupa, serleg, és olyan felejthetetlen 5 év, amíg folyamatosan a csúcson járt a klubbal és a válogatottal is. Rafael Varane most megválaszolja a kérdést.

„A nyomás a barátom. Ez mozgatóerő. Azt hiszem, a nyomás jobbá tesz. Adrenalint ad, és segít gyorsabban gondolkodni, koncentráltabbá válni és intenzívebben átélni a játékot. Azt mondanám, hogy a nyomás ijesztően kell motiváljon , mivel gyorsabban futsz, amikor félsz.”

„Nem hiszem, hogy a játékstílusom azonnal azt sugallja, hogy harcos vagyok. Elismerem azonban, hogy harcos mentalitásom van. Nagyon szeretem a kihívásokat. Minél nagyobb a kihívás, annál jobban élvezem. Minél kevésbé hisznek bennem, annál motiváltabb vagyok, ez az életelemem és gondolkodásmódom, és ez segített abban, hogy elérjem a legmagasabb szintet és több évig ott is maradjak.”

Nagy ambíció

„Azt mondhatnám, hogy ez természetes és velemszületett. Az én esetemben az volt a napi kihívás, hogy megpróbáltam legyőzni az idősebb bátyámat, hogy elérjem szintjét és javuljak. A győzelemre és a túllépésemre gyakorolt ​​nyomás gyerekkorom óta bennem él, és ez egész életemben el fog kísérni.”

A siker a határig visz

„Megéri-e ezt a nyomást, ha sikerül olyan nagy trófeát emelnie, mint a Bajnokok Ligája? Igen! Megéri. Nagyon sok fáradtság, de megéri. Amikor a legmagasabb szinten játszok, folyamatosan megkérdőjelezem önmagam, játszok a határaimig, és nagyon koncentrált vagyok. Nehéz a legmagasabb szinten maradni, mert sok erőfeszítést igényel.”

A siker titka

„Mint mondtam, vannak hullámvölgyek, de amikor a csúcson jársz, emlékezned kell a nehéz pillanataidra, amikor megpróbáltad elérni. Gondolkodnod kell. Szenvedtünk, nehéz időket éltünk át, küzdenünk kellett, hogy eljussunk idáig, és most itt vagyunk.  Minél nagyobb a nyomás, annál nagyobb az öröm. Ez az öröm robbanása.”

A cikk és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply