A bíróság állást foglalt a Szuper Liga ügyben: megtiltanák az UEFA-nak, a FIFA-nak, a szövetségeknek és a ligáknak, hogy akadályozzák a Szuper Ligát!

A Kereskedelmi Bíróság álláspontja, hogy megtilt minden olyan intézkedést, amely akadályozza a Szuper Liga csapatokat.

Mint az EFE megtudta, az említett bíróság véleménye, hogy megtiltja a FIFA-nak, az UEFA-nak és az összes társult szövetségnek vagy ligának „olyan intézkedés elfogadását, amely bármilyen módon, közvetlenül vagy közvetetten tiltja, korlátozza vagy hátráltatja a Szuperliga indítását. „.

Hasonlóképpen, az említett intézkedések tiltják a „szankciókat vagy fegyelmi intézkedéseket a résztvevő klubokkal, játékosaikkal és menedzsereikkel szemben”.

Európa tizenkét legfontosabb klubja, köztük a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético de Madrid vasárnap este jelentette be az Európai Szuper Liga létrehozását az UEFA-n kívül.

Ezen a hétfőn Aleksander Ceferin , az UEFA elnöke bejelentette, hogy a lehető leghamarabb elfogadják a szankciókat, és tanulmányozni fogják a következő Európa-bajnokságon részt vevő klubok játékosainak részvételét.

„Minden szankciót bevezetünk, amilyen gyorsan csak lehet, eltávolíthatjuk őket az összes versenyről, és megtiltjuk a játékosoknak, hogy részt vegyenek versenyeinken” – mondta Ceferin.

A hírt hivatalos formában még nem közölték, viszont a legtöbb külföldi oldalon megírták. Amennyiben ez az állásfoglalása a bíróságnak, úgy az UEFA és a FIFA hivatalosan semmilyen lépést nem tehet a Szuper Liga megindítása ellen.

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁG
ÁLTALÁNOS
A Cádiz elleni keret

Leave a Reply