Pérez: „Az UEFA elnöke hagyná meghalni a futballt”

Florentino Pérez interjút adott a L’Équipe francia újságnak, amelyben kifejtette Szuper Liga-projektjét, éppen abban a pillanatban, amikor a Chelsea és a Manchester City távozási szándékát jelezte az új versenysororzatból. Ezért nem lehetett megkerülni természetesen ezt a kérdést, vagyis aggasztja-e a klubok döntése?

 Florentino pedig így válaszol: ” Nem. A helyzet olyan súlyos, hogy mindenki beleegyezik abba, hogy végrehajtja ezt a projektet, és megoldást keres. Senkit nem kényszerítünk.”

Az eddig bevett klubok közül mindenki meglepetésére a Bayern München és a PSG nem tagja még a Szuper Ligának, de Pérez tisztázta, hogy még meg se lettek kérdezve: „Meggyőződésem, hogy a PSG és a Bayern végül csatlakozik hozzánk, de még nem beszéltünk velük.”

Egy Lens vagy Metz szintű kis csapat is részt vehetne vagy profitálhatna az új Ligából?  „Igen, hiszen be is juthatnak, és a Lens például, amely egy jó edzőklub, el tudja adni játékosait a legjobb kluboknak. Amit ma már nem tudnak megtenni a válság miatt. Mindenki tisztában kell legyen azzal, hogy mi történik most a futballban, olyan, mint 2008-ban a pénzügyi válság a világban.”

A Bajnokok Ligájából és a La Ligából való kizárás fenyegetései: „Természetesen játszani fogunk. A fenyegetések és a sértések nem a helyes módszerek. Nem lesznek szankciók, mert törvény védi a klubokat. És a józan ész.”

Beszél a veszteségekről, nem kellene-e modellt váltani?: „A változások idején vagyunk, és Madrid mindig az élen járt a fejlődésben, mind az ötvenes években, mind az 1990-es években, mind ma.”

Aggódik, hogy a projektje nem lesz sikeres?: „Úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb és a mi felelősségünk. Hajlandóak vagyunk mindenkivel leülni és tárgyalni a futball megmentése érdekében.”

Támogatja a mérkőzések játékidejének csökkentését? „Nem, még akkor sem, ha igaz, hogy a fiatalokat elveszítjük, mint nézőket. A probléma inkább az, hogy mérkőzések nem intenzívek és színvonalasak. Érdekesebbé kell tennünk őket.”

Félre magyarázták a célokat? „Az UEFA elnöke átvette a vezetést minden fölött. Nem a futball ellen vagyunk, hanem meg akarjuk menteni. Az UEFA 2024-re egy új formátumot dolgozott ki amelyet senki sem ért. De ha nem teszünk semmit , 2024-re mindannyian halottak leszünk. Az UEFA nem akarta a projektünket, ezért találták ki a szankciókat ellenünk. Az egyenlet ma reform vagy halál, és az UEFA elnöke inkább hagyná meghalni a labdarúgást. „

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
A Cádiz elleni keret
SÉRÜLÉSEK

Leave a Reply