Ancelotti: Nem szeretem azokat a játékosokat, akik nem játszanak és boldogok

A Real Madrid holnap a Mallorca ellen lép pályára a LaLiga 6. fordulójában, Carlo Ancelotti pedig megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.


(6)
Real Madrid
Mallorca
6 - 1
VÉGEREDMÉNY

„Ha sikerül ugyanazt a hozzáállást tanúsítanunk, mint az elmúlt meccseken, akkor a dolgok rendbe jönnek. Nézve a keret adottságait, az eredményekhez vezető úton a mutatott szellemiség a kulcs. Az utolsó pillanatig harcolunk. A legfontosabb, hogy nyerjünk. Nagyobb esélyed van nyerni, ha jól játszol. Fel kell tenned a kérdést magadnak: mit jelent a jó játék? Jó védekezést, a kulcsszó pedig az egyensúly. Jól kell játszanunk a labdával és anélkül is. Nem mindig a védekezésre kell gondolnunk, sokkal nagyobb nyomást kell elérnünk elől is.”

Játékstílus

„A csapat stílusának meghatározása nagyon összetett kérdés. Sok időre lenne szükségem, hogy elmagyarázzam. Az edzőnek figyelembe kell vennie a klub történelmét és hagyományait, fel kell mérnie a játékosok adottságait és olyan stílust kell kialakítani, amely ezek alapján alapul.”

Rotálás

„Fel kell mérnem, hogy a játékosok milyen álllapotban vannak és, hogy felépültek-e rendesen. De fontolóra veszek néhány változtatást. Meglátom, hogy hogyan alakul a mai edzés és eldöntöm. De azt hiszem, hogy változtatunk néhány dolgon.”

Cserék

„Minden játékos tudja, hogy mit gondolok. Nehéz kiválasztani a kezdőcsapatot. Lehet, hogy Asensio nem boldog, de ez várható. Furcsa is lenne, ha egy játékos aki nem játszik, boldog lenne. Asensio nem boldog, és ez jó. Isco nem boldog, és ez jó. Jovic nem boldog, és ez jó. Minden játékosnak aki nem játszik, boldogtalannak kell lennie. Minden játékos jól dolgozik az edzéseken, ez jó, ezt szeretném látni. Nem szeretem azokat a játékosokat, akik nem játszanak és boldogok. Intenzívebbek az edzések, mindenki lehetőséget fog kapni.”

Első ciklus a Real Madridnál

„Figyelembe kell vennem a játékosok adottságait. Különböznek azoktól, akikkel az első ciklusomban dolgoztam. Meg kell bizonyosodnom, hogy jó helyet foglalnak el a pályán. Erről szól a munkám. A klub nagyon jól ismer engem, én pedig nagyon jól ismerem a klubot. Élvezzük az együttműködést.”

Vini Jr.

„Érettebb, magabiztosabb és ezt mindannyian látjuk. Semmi sem változna új játékosok érkezésével. Formában van, nehéz lenne a kispadra ültetni, kivéve ha fáradt. 20 éves, szóval nem kell félteni két egymást követő mérkőzés lejátszásától.”

Időhúzás

„Az időhúzás az összes ligában probléma. A spanyol játékvezetők körében ez tendencia, hogy nem fújnak be minden apró kontaktot. Ez segít nekünk, hogy több tiszta játék legyen. Jelenleg jól teljesítenek, így foglalkozhatunk a labdás játékkal.”

Javulás

„Amikor a védekezésünk felállt, jól bírjuk. Javulnunk kell abban, hogy magasabban támadjunk le. Nem védekezhetünk mindig a saját térfelünkön. Néha meg kell keresni a lehetőséget akkor, amikor a labdát visszajátsszák és ki kell mozdulnunk a középpályáról. Nos a Valencia ellen ez nem ment ilyen jól.”

Camavinga

„Mindene megvan, ami kell a Real Madridban való játékhoz. Nagyon fiatal és jelenleg nincs rajta nyomás, mert ilyen a személyisége. Nagyon boldog, sokat beszélget a csapattársaival és igyekszik a lehető leggyorsabban megtanulni spanyolul. Megvan benne a fiatalos frissesség. A pályán való szerepét már megbeszéltem vele. Mindig védekező középpályásként játszott, de nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Nagyon gyors a labdával, ő egy komplett középpályás. Bárhol játszhat a középső harmadban.”

„Ő adja a minőséget, egy modern középpályás. Fizikailag is nagyon erős. Nem egyetlen poszt szakértője, képes különböző szerepekben is játszani. Nagy dolog, hogy megszereztük őt mert van egy középpályásunk aki tapasztalt, fiatal és minőségi játékos. Elégedettek vagyunk.”

A labdakihozatal

„Néha két vagy három játékossal csináljuk, ez az ellenfél helyezkedésétől függ. Minden meccs más.”

Kapcsolata a klubbal

„Nagyon jó a kapcsolatunk. Ez jelenleg olyan nekem, mint egy nászút. Lesznek keményebb időszakok, de a tiszteletem a klub iránt, azért amit képvisel valamint az elnök és a szurkolók felé mindig itt lesz. Lesznek nehéz időszakok, de most jól érezzük magunkat. Az első időszakomban is voltak ilyenek és legyőztük őket.”

Sérülések

„Ezek olyan dolgok, amelyek minden alkalommal hatással vannak a csapatra. Láttuk a Valencia ellen, akik nem játszottak szerdán. Ez egy olyan szezon ahol rengeteg a mérkőzés és komoly terhet rak a játékosokra. El kell viselnünk ezt a problémát. Egyes játékosok megsérülnek, mások visszatérnek. Elég erős csapatunk van. Kár, mert szeretném, hogy mindenki bevethető legyen. Ezen a héten Carvajal kiesett, de a következő meccsen más játékosok, például Mendy, Marcelo és Kroos is visszatér.”

Javítanivaló

„A játékunk állandóságában és a védekezésünkben van hová fejlődnünk. Néha 50% felett teljesítünk és néha 60% vagy 70%-on. Eddig jól játszottunk. Hat meccsünk volt. A Bernabéuban való játék elnyt jelent. Öt kemény meccset játszottunk idegenben, olyan ellenfelekkel, mint az AC Milan, Sevilla vagy Valencia. Ez pedig azt mutatja, hogy ennek a csapatnak van bátorsága. Intenzitásra és minőségre is szükség van. Különösen Európában, ez nagyon fontos. Egy bajnok idényben sincs másképp, amikor nagyon sok meccs van.”

Hazard

„Jól érezte magát a mérkőzés után és jól teljesített. A múltját tekintve ő egy olyan játékos, akit értékelnünk kell. Minőségi játékpercekre van szükségünk tőle, nem pedig sok játékpercre.”

Barça helyzete

„Tapasztalataim szerint minden szezonban problémákkal kell szembenézni. Előbb vagy utóbb. Jelenleg minden jól alakul számunkra, de a problémák jönni fognak és csak annyit tehetünk, hogy keményen dolgozunk a megoldásokon.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

EGYÉBÉrdekességekKiemeltNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁG

Leave a Reply