A derbire Benzema felépül- de hogyan?

„Változtass a szokásaidon, és megváltozik az életed” – mondta Zidane Benzemanak, amikor még Carlo Ancelotti másodedzője volt. És Karim Benzema megfogadta a tanácsot.

Ritkán, szinte soha nem sérült, az eltört és rosszul gyógyult ujját leszámítva. Benzema nem csak, hogy nem törékeny, de eddig minden sérüléséből nagyon gyorsan épült fel. Ez egyrészt minden bizonnyal alkati kérdés is, de vannak olyan módszerei, amik segítik őt ebben.

Ma este nem lép pályára az Inter ellen, de a hétvégi madridi derbire már számít rá Ancelotti. A Real Sociedad elleni mérkőzés 17.percében kérte a cseréjét, mert fájdalmat érzett a combjában. Az azóta elvégzett vizsgálatok megerősítették, hogy a bal lábának combizomzatában szenvedett el enyhe, nem súlyos sérülést.

A 33 éves támadó folyamatosan fejlődik és nagyon hamar is gyógyul, legyen szó bármilyen betegségről vagy sérülésről, noha ez szerencsére ritkán fordul elő vele. Benzema megfogadta Zidane tanácsát.

Javier Atalaya a személyi edzője, akit az Extrem Body Fittness-től hozott. Immáron 6 éve edzi a francia csatárt, és Benzema nem csak az étrendjében, de az otthoni edzések során is azon dolgozik, hogy az izomzata és a szervezete a legellenállóbb, erős és rugalmas legyen.

Ennek érdekében otthonában berendezett egy edzőtermet, és beszerezte azokat a gépeket és felszereléseket, amik a formában maradásához szükségesek. Javier pedig nagy szakértője az úgynevezett „elektro stimulációs” gépekkel való edzéseknek.

Benzema hetente kétszer, ha sűrűn vannak a mérkőzések, akkor hetente egyszer edz ezeken a berendezéseken. A módszer maga úgy stimulálja az izmokat, hogy azok közben nem sérülnek, de gyorsítják az anyagcserét, és a testzsír maradékait is elégetik. Ezzel sokkal rugalmasabb izomzat alakul ki, növeli az erőnlétet, és speciálisan neoprénből készült,ami nagy mozgásszabadságot biztosít.

Edzés a neoprén ruhában

Atalaya egy interjúban nemrégiben kifejtette, hogy ez a módszer kiegészíti, de nem helyettesítheti a hagyományos edzéseket. „Az elektrostimuláció jobb izomtónust, keményedést, feszességet eredményez, ezáltal jobb fizikai formát érhet el anélkül, hogy veszélyeztetné az ízületeket, inakat és szalagokat.„-mondta.

Benzema ezen kívül saját személyes séfjével speciális étrendet követ otthon is (Hazard, figyu!), és ezeken túlmenően jeges fürdőt, szaunát, köpölyözést is alkalmaz (egy népi gyógymód a szervezet méreganyagainak eltávolítása érdekében).

És ez mutatja meg igazán azt az elkötelezettséget, ami Karim Benzemat jellemzi az év 365 napján. Nincsenek ünnepek, karácsonyi nagy vacsorázások, se nassolás. Karim fegyelmezettsége és eltökéltsége vezet ahhoz, hogy bámulatos gyorsan tud a sérülések után felépülni, magát szinte folyamatosan a legmagasabb szinten tartani fizikailag, hogy miért nem érzi meg a sűrű meccsnaptár miatti különösen nagy terhelést.

Forrás Marca, kiemelt kép Benzema Instagr

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply