Courtois a Derbi előtt: „Hálás vagyok, hogy a Real Madridhoz szerződhettem”

Courtois a közösségi oldalán egy nagyon érzelmekkel teli bejegyzést tett közzé a derbi közeledtével. Hálával és szeretettel vall arról, hogy milyen volt Madridba költöznie, majd a családjától távol élni, és mennyire boldog, hogy ma már újra a városban élhet.

„19 évesen egyedül költöztem Madridba. Bár eleinte nehéz volt, hamar beleszerettem ebbe a városba. Többé már nem tudnám elképzelni, hogy máshol éljek: Madrid az otthonom. A derbi közeledtével nagyon különleges a Real Madridban játszani és Madridban élni” – írja bejegyzésében a belga kapus. 

Az első lépések Spanyolországban nem voltak könnyűek, ahogy Tibu is vallja: Miután Madridba költöztem, hogy az Atlético színeiben játsszak, elveszettnek éreztem magam. Senki nem beszélt angolul, így meg kellett tanulnom spanyolul . A csapattársaim nagyon sokat segítettek. Otthon éreztem magam, és minden alkalommal magukkal vittek, bár egy szót sem tudtam szólni.”

„Amikor folyamatosan hallasz egy nyelvet, elkezded megérteni. Hat hét múlva volt az első spanyol nyelvű sajtótájékoztatóm. Ma jobban beszélek spanyolul, mint hollandul.”

Miután az Atléticónál lejárt a kölcsön, Courtoisnak vissza kellett térnie a Chelsea-hez, ahol a világ egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. Londonban azonban valami hiányzott. És ez a valami lehetőséget adott neki, hogy a Real Madridhoz szerződjön: „Hálás vagyok, hogy a Real Madridhoz szerződhettem, és láthatom, ahogy a gyermekeim felnőnek.  Amikor egyedül éltem Londonban, erre nem volt lehetőségem. Minden alkalommal, amikor szabadnapom volt, elmentem hozzájuk, még ha csak néhány órára is. Most mellettük vagyok életük minden fontos pillanatában.”

Madrid olyan erősen megragadta Thibautot, hogy nem tudja elképzelni a jövőt a spanyol fővároson kívül: „Hat év után Madrid az otthonom . Az emberek, a vendégszeretetük, az ételek, az éghajlat, az ország: minden meggyőzött erről. Madrid az a hely, ahol élni szeretnék a diploma megszerzése után is.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply