Ancelotti dicsérete

Természetesen a tegnapi mérkőzésen mutatott játékot az olasz mester sem tudta máshogy értékelni, csak elismerő szavakkal. A fiúk ott folytatják, ahol tavasszal abbahagyták.

„ Modrić halhatatlan. Okos, jól felkészült és nagyon jól játszik. Gólja megváltoztatta a játékot, hiszen a gólig kiegyenlített és igazán küzdelmes meccs volt. A Celta az első félidőben nyomott. Erős nyomást gyakoroltak ránk, és nehezen tudtuk birtokolni a labdát. A második félidőben csökkentették az intenzitást, jól kidolgoztuk a labdát hátulról, az átmenetek pedig látványosak voltak.”

https://youtu.be/yeHjBv52CxQ
A mérkőzés összefoglalója

„Valverde tudja, hogy nem egy nagy csatár. Jó ezen a poszton, jól érzi magát ott, és nagyon jó középső középpályás is. Sokat segít nekünk ezen a poszton, különösen védekezésben, mert segít a csapat szilárdabbá tételében. Most Rodrygo visszatért, rengeteg javulást mutatott, és ez is segítségünkre lesz. A csapat másképp fog játszani Rodrygoval, és Federico tökéletesen képes a pálya közepén játszani. Kezd gólt szerezni, és ez fontos.”

Kép: Marca

„Gondolkodnunk kell az átmeneten, ami lehet könnyed vagy talán egy kicsit erőteljesebb. A tapasztalt játékosok ezt teljesen megértik, mert a fiatal srácok megmutatták, hogy megérdemlik a helyüket. Az öltöző irányítása megértést igényel a veteránoktól és türelmet a fiatalabb srácoktól”.

Kép Real Madrid CF

„Nagyon kedves gesztus volt Karimtól, hogy Edennek adta a büntetőt. Hazard úton van visszafelé. Nem számít, hogy kihagyta a tizenegyest, mert remekül viszi. Eden megmutatja, hogy jó úton halad.”

Csupán annyit tennék a fentiekhez még hozzá, hogy ehhez a finom átmenethez, a meggyőző, gyakran lehengerlő és látványos játékhoz éppen olyan fontos maga Ancelotti és segítői munkája is.

Az első mérkőzésüket, melyet Casemiro nélkül játszottunk, úgy hozták le a srácok, mintha mindig is ez lett volna a keret, sajnos le kell írnom: nem éreztük meg a Tank hiányát. Pedig rá merném tenni a nettó fizum, hogy a fejekben ott motoszkált, a szívekben ott tátongott az űr miatta. De tudtak koncentrálni, felül tudtak emelkedni a megélt sokkon, amit a középpálya változása hozott olyan váratlanul.

A keret remek, jó formában vannak a fiúk, és jó kezekben. Köszönjük Mester, köszönjük a csapatnak is, csak így tovább!

Forrás Real Madrid CF, kiemelt kép szintén onnan.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJAÉlő közvetítésKiemeltNYILATKOZATOK

Leave a Reply