Íme az orvosi szoba 12 nappal az El Clásico előtt

A válogatott szünet után újra itt a bajnokság, illetve a Bajnokok Ligája is. Vegyük szemügyre a sérültek listáját tizenkét nappal a legfontosabb találkozó előtt, ami az El Clásico.


A Real Madrid három mérkőzést játszik még ebben a hónapban. Zidane fiai először a Mallorcát fogadják, majd a Galatasarayhoz utaznak – ezt követően pedig a Camp Nouba látogat a csapat.

A jó hír, hogy Thibaut Courtois visszatért sérüléséből és újra a csapat rendelkezésre áll, újult erővel.


Visszatért: Marcelo és Courtois

A válogatott szünet alatt Marcelo a csapat edzőközpontjában maradt, hogy minél előbb felépüljön egy edzésen összeszedett sérülésből. Ez sikerült is, hisz már teljes értékű edzést végez a csapattal.

Courtois a belga válogatottnál mindkétszer kezdőként lépett pályára – illetve 90 percet játszott, tehát ő is 100%-os állapotban van. Valószínűleg mindketten kezdőként kapnak majd helyet a Mallorca ellen.


Kétségek a kulcsfontosságú játékosoknál: Mendy, Bale, Modric, Kroos

Mind a négy játékos hatalmas kérdőjel Zidane számára. Mendy a válogatott szünet előtt sem végzett még teljes értékű edzést a csapattal, viszont labdával már dolgozott. Kétséges a Mallorca elleni játéka.

Ugyanebben a helyzetben van Gareth Bale és Luka Modric is. A vasárnapi Wales – Horvátország találkozón szenvedtek mindketten sérülést, ám Lukitáé minden bizonnyal sokkal komolyabb, hisz le is kellett cserélni – míg a walesi támadó végigjátszotta az összecsapást. Kettejükről a héten kapunk hivatalos információkat.

Kroos a legsúlyosabb veszteség Zidane számára. A német középpályást a Granada elleni bajnokin kellett lecserélni, azóta pedig nem is vett részt az edzéseken. Négyőjük közül az ő játéka a legkétségesebb.

Alternatívaként szolgálhat James Rodríguez, aki nem utazott el a kolumbiai válogatotthoz, hogy 100%-os állapotban készüljön a csapattal. Ugyan ő is egy kisebb sérüléssel bajlódott – hisz az edzőtermekben dolgozott -, de valószínűleg számolhat vele Zizou, illetve más lehetőség nincs is.


Nacho és Asensio – a leghosszabb kihagyások

Ők ketten lesznek nagyon távol a csapattól. Nacho egy térdsérülés miatt kényszerül kihagyni még jó pár hetet, Asensio pedig a hátsó keresztszalag-szakadása miatt csak jövő februárban térhet vissza.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
ÁLTALÁNOS
gareth_bale_luka_modric_serulesek

Leave a Reply