bilbao

Madridban a baszkok… Előzetes: Real Madrid – Athletic Bilbao

A spanyol labdarúgó bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján a harmadik helyezett Real Madrid hazai pályán fogadja a jelenleg hatodik pozíciót elfoglaló Athletic Bilbao csapatát. A mérkőzés 16:00-kor kezdődik.

A Bilbao egy héttel ezelőtt a Villarreal csapatát fogadta hazai pályán, ahol a feleknek be kellett érniük 1-1 ponttal. Ennek ellenére a találkozóra kilátogatók nem unatkozhattak. Mindössze tíz perc elteltével három nagy gólhelyzetet is fel lehetett jegyezni: az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, amikor Soldado-t ugratták, aki megpróbálta a kapus fölött átemelni a labdát, de Iraizoz védeni tudott. Mindössze négy perccel később Adurizról a felsőlécre pattant a labda, így továbbra is 0-0 volt az eredmény. A 10. játékperc legelején Williams nagyszerű lövését, egy parádés Areola bravúr követett. A 33. percben ismét a francia kapus bravúrja mentette meg a vendégeket. A második játékrészre a hazaiaknak nagyobb fokozatra kellett kapcsolniuk, hogyha megakarták szerezni a három pontot.Sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a 83. percben Soldado lövését védte a baszkok kapusa, így továbbra sem volt gól a találkozón. A 90. percben a játékvezető kiállította Wililamst, majd a 94. percben vendég oldalról is megfogyatkoztak, ugyanis Bonera kézzel ért a labdához, így a játékvezető őt is idő előtt küldte az öltözőbe.

A fővárosiak az előző körben a Granada vendégeként léptek pályára, ahol végül a madridiak vihették el mind a három pontot. Az első igazán nagy helyzet Ronaldo előtt adódott a 13. percben: egy nagyszerű indítást követően a portugál mellel tette maga elé a labdát, majd lőtt ballal, de a labda néhány centi híjén elkerülte a kaput. A mérkőzés első találatára 30 percet kellett várnia a publikumnak: Isco zseniálisan ugratta ki Carvajalt, aki nagyszerűen vette észre az ötösön teljesen üresen álló Benzemat, aki nem hibázott, és zsinórban a hatodik mérkőzésén is betalált. A második játékrészben rákapcsolt a Granada, és nagyon sok helyzetet dolgozott ki. A 46. percben egy szögletet követően Barral fejelte kapura, de Navas egy bravúrral hárítani tudott. A 60. percben Modric a játékvezetőbe vezette a labdát, majd csereként beálló El Arabi egyenlíteni tudott. A Blancoknak igencsak bele kellett húzniuk, hogy megszerezzék a három pontot. A 85. percben aztán Modric jóvátette a hibáját: egy Kovacictól kapott labdát tolt meg, majd jobbal a jobb felsőbe ragasztotta azt. A horvát középpályásnak köszönhetően a madridiak ismét győzni tudtak.

Az Athletic Bilbao jelenleg a tabella hatodik pozícióját foglalja el 35 megszerzett ponttal. Emellett 33 lőtt és 30 kapott gólja van Valverde csapatának. A baszkok két legeredményesebb játékosai Aduriz és Williams. Előbbi 13-at, míg utóbbi 7 gólt szerzett. A két spanyol támadó a csapat góljainak 67%-át szerezték, ami bizony nem csekély. Kettejük közül Williams biztosan nem lesz ott a ma délutáni találkozón, ugyanis az előző mérkőzésen két sárgalappal a játékvezető kiállította. A fővárosiak továbbra is harmadik helyen tanyáznak a bajnokságban 50 megszerzett egységgel a Barcelona, és a városi rivális Atlético Madrid mögött. A Királyi Gárda az eddig lejátszott 23 mérkőzésen 66 gólt szerzett a 21 kapott mellett. A madridiak két legeredményesebb játékosa Karim Benzema és Cristiano Ronaldo 19-19 találattal. A francia támadó nagyszerű formában van: a legutóbbi 6 bajnoki mérkőzésen rendre gólt szerzett. A két klasszis a csapat bajnoki találatainak közelítőleg a 60%-át szerezték. A mai mérkőzésen szinte biztosra vehető mind a kettejük játéka.

A Blancok kapujában a magabiztosan Costa Rica-i, Keylor Navas állhat, aki bizony nagyban hozzájárult az előző fordulóban megszerzett győzelemhez. A védelem jobb szélén Carvajal léphet pályára, akit Zidane a Granada ellen óvatosságból lecserélt, és most is ott van a francia szakember keretében. A baloldalon viszont biztosan nem Marcelo fog szerepelni. A brazil bekk szintén az előző mérkőzésen szedett össze egy sérülést, aminek következtében kénytelen kihagyni a mai bajnoki és a hétközi Bajnokok Ligája összecsapást is. Helyét valószínűleg az a Nacho veheti át, aki már játszott azon a poszton korábban a szezon folyamán (PSG – Bajnokok Ligája). A védelem közepén a már jól megszokott francia-spanyol páros, azaz Varane és Sergio Ramos léphet pályára. A középpálya hármasából kihagyhatatlan a Modric, valamint az egyre jobban teljesítő Toni Kroos. Eme két nagyszerű játékos a csapat motorjai. Bármikor képesek egy-egy kulcsfontosságú passzal helyzetbe hozni társaikat, ráadásul védekezésben és támadásban is egyaránt kiveszik a részüket. A hármas párja ezúttal is Isco lehet. A spanyol középpályásnak egyetlen hibája van: túl sokszor csavarodik rá a labdára. A támadó hármasban sem lehet változás az előző mérkőzéshez képest: James, Benzema és Cristiano Ronaldo.

Reméljük, hogy ma mindenki a legjobb formáját veszi elő, ugyanis a mai nem lesz egy egyszerű mérkőzés. A baszkok már nem egyszer megmutatták, hogy képesek borsot törni a legnagyobb csapatok orra alá, és igencsak nehéz feladat elé állítani őket. Ez ma nem történhet meg, nem a szentélyünkben. Ez a mi stadionunk, a mi közönségünk. HALA MADRID!

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Nacho – Modric, Kroos, Isco – James, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Athletic Bilbao, La Liga 24. forduló
2016. február 13 16:00
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport 2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
madrid_-_bilbao
ÁLTALÁNOS
madrid_-_bilbao

Leave a Reply