lucas

Lucas lehet az új Di Maria?

 Vazquez tetszetős játékával, és rendkívüli odaadásával hívja fel magára a figyelmet meccsről meccsre.

 A Roma elleni hazai találkozón az ő beállítása billentette ki a meccset addigi kerékvágásából. Mindösszesen négy perccel azután, hogy Gareth Balet váltotta, gólpasszal szolgálta ki Cristianot. Ez a momentum törte meg végleg az olaszokat.

„Vazquez pályára lépése fontos volt a Roma ellen. -Mondta Zidane a mérkőzés után.- Megérdemelte volna hogy kezdjen. Ezzel sokan vannak így a csapatnál, így nehéz választani.”

 A spanyol szélső a Real Madrid Castillában kezdte pályafutását, majd az Espanyolnál tölltött idő során került be a köztudatba. Ennek az lett az eredménye, hogy a királyiak éltek visszavásárlási opciójukkal, így Lucas mostmár a felnőtt keretet erősíti.

 Az ő esetében egy rendkívül szorgalmas játékosról beszélünk, akinek az sem jelent problémát, ha rendszeresen padoztatják.(Jelenleg ez a helyzet áll fent.) Ennek megfelelően leginkább a cserepadról beszállva tud érvényesülni, de ha lehetősége van a bizonyításra, rendszeresen él vele.

Vazquez ebben a szezonban 22-szer lépett pályára, ebből mindösszesen 7-szer volt a kezdő tagja. Összesen 970 percet töltött a pályán. Ennek ellenére lőtt egy gólt, kiosztott 7 asszisztot, melyekből 5-öt csereként beállva hozott össze, sőt kiharcolt két tizenegyest is. Ezekmellett a spanyol rendszeresen segít a mögötte játszó szélső hátvédnek a védekezésben, ez pedig nem minden támadóról mondható el manapság.

 Ilyesmit korábban Di Mariaról lehetett mondani, aki kulcsszerepet vállalt a La Décima elhódításában. A királyi gárda pedig megsínylette az argentin távozását. Abban is hasonlítanak egymásra, hogy Vazquez is láthatóan szereti kiszolgálni csapattársait, és mint azt már említettem, a védekezés sem büdös neki.

 „Az edző jelöli ki a kezdőt. Nekem ebbe nincs beleszólásom, de nem is kell megmagyarázza nekem, hogy épp miért padozom, hiszen futballista vagyok, megértem az edzőm döntését.”-nyilatkozta Lucas a keddi találkozó után.

 Nyugodtan kimondhatjuk, hogy Lucas több játékidőt érdemel. De vajon a kemény munka meghozza gyümölcsét? 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
varane

Leave a Reply