realmadrid-x-sevilla-20-min_mobile

Közelíthetünk az Atletihez… Előzetes: Real Madrid – Sevilla

A spanyol labdarúgó bajnokság 30. fordulójában a harmadik pozícióban álló Real Madrid a tabella ötödik helyezettje, azaz a Sevilla ellen lép pályára 20:30-tól a Santiago Bernabéu stadionban.

A legutóbbi fordulóban Unai Emery csapata a Villareált látta vendégül, ahol egy nagyon jó mérkőzésen 4-2 arányban sikerült felülmúlni a Sárga Tengeralattjárókat. Az első gólra egészen a 23. percig kellett várni, amikor Gameiro szépen került a védő mögé, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Iborrát, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt. Mindössze három percig örülhetett a megszerzett előnynek a Sevilla, amikor jött Bakambu és egyenlített. Nyolc perccel később már a fordítás is összejött szintén Bakambu révén. A második játékrészre, így 2-1-es vendég előnnyel futhattak ki a csapatok, ám az 52. percben Victor Ruiz öngóljának köszönhetően egyenlített a Sevilla. A találkozó 65. percében Konoplyanka jó harmincról vállalt el egy lövést, ami a hosszú felsőbe csapódott, így az előny ismét a hazaiaknál volt. A 91. percben Reyes egy kapusról kipattanó labdát lőtt az üres kapuba, így beállítva a 4-2-es végeredményt.

A Real Madrid egy héttel ezelőtt a Las Palmas vendégeként lépett pályára a bajnokság keretein belül, ahol gyenge játékkal, és Navas védéseinek köszönhetően 2-1 arányban múlta felül ellenfelét. A 24. percben egy szögletet követően Sergio Ramos egy parádés fejessel szerezte meg az előnyt a fővárosiaknak. A Blancok megköszönhetik Keylor Navasnak, hogy nem kerültek hátrányba a találkozó folyamán, ám a 85. percben még a Costa Rica-i sem volt képes hárítani, amikor az egykori madridi nevelés Willian José emelte a kapuba a labdát, így 1-1-re módosítva az eredményt. A 89. percben egy baloldali szögletrúgást követően azonban a madridiak Casemiro révén újra magukhoz ragadtál a vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből. A fővárosiak egy nagyon nehéz és rossz mérkőzésen szerezték meg a három pontot.

A Real Madrid jelenleg a tabella harmadik pozícióját foglalja el 63 megszerzett egységgel, amihez 83 rúgott és 28 kapott gól társul. A Blancok legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo, aki eddig 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuit, így a góllövőlista elején tanyázik. A portugál mögött a francia Karim Benzema 19-cel, valamint Gareth Bale a maga 14 találatával a csapat második illetve harmadik legeredményesebb játékosa a fővárosiaknak a bajnokság keretein belül. Unai Emery együttese jelenleg a tabella ötödik pozícióját foglalja el 48 egységgel, és 43:31-es gólkülönbséggel. A sevillaiak legtermékenyebb játékosa Gameiro, aki eddig 13 gólt szerzett. A francia mellett Banega és Iborra a csapat legeredményesebb játékosai 5-5 találattal.

A madridiak kapujában biztosan Keylor Navas fog védeni, aki parádés védéseivel hétről-hétre bizonyítja, hogy neki bizony ott a helye a kezdőben. A védelemben bizony kellett variálnia Zidanénak, ugyanis Ramos és Pepe sem léphet ma pályára eltiltás miatt. A jobb oldalon Carvajal, a balon Marcelo, míg középen Varane és Nacho lehet a megfelelő ember ezen a találkozón. A középpálya hármasa Modricból, Kroosból és Casemiroból tevődhet össze, míg a támadó hármasban Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo szerepelhet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Kroos, Modric, Casemiro – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Sevilla, La Liga 30. forduló
2016. március 20. 20:30
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
gettyimages-482920146
ÁLTALÁNOS
12885929_1161371493893628_534022307437449023_o

Leave a Reply