638-397-zinedin-zidan

Zinedine Zidane: „Tudtam, hogy mire vállalkozom, amikor elfogadtam a csapat irányítását”

A Real Madrid vezetőedzője a mai, Eibar elleni bajnoki összecsapás előtt lépett a sajtószobába, ahol főleg a Wolfsburg elleni vereségről kérdezték a francia szakembert. Zidane interjúját alább olvashatjátok.

„Keményen fogunk pályára lépni, nem fogunk egy csepp esélyt sem adni az Eibarnak, utána pedig gondolhatunk a Bajnokok Ligájára. Természetesen tiszteljük az ellenfelünket, tudjuk, hogy nagyon jó labdarúgókból álló gárda érkezik hozzánk, de tisztában vagyunk vele, hogy mit kell tennünk a győzelem érdekében.”

„Nem hinném, hogy a szurkolók rossz fogadtatásban részesítenek majd bennünket. Kedd este a szezonunkért lépünk pályára, ezzel mindenki tisztában van. Nem lesz egyszerű a visszavágó, de én pont ezt a nehézséget szeretem. Úgy vélem néha a szurkolók is így vannak ezzel. Senki nem számított arra, hogy 2-0-s vereséggel fogunk visszatérni Németországból, de ilyen a futball. Ami már megtörtént, azzal nem tudunk mit csinálni. Meglesz az esélyünk a maguk javára fordítani a párharcot.”

Cserék és sérülések: „Cristiano biztosan pályára fog lépni az Eibar ellen. Lesznek változások a csapatban, de egyelőre csak a soron következő találkozóra szabad koncentrálnom. Csak a bajnoki után fogok a keddi visszavágóra gondolni.”

Saját jövőjéről: „Egy edző minden mérkőzésen az állásáért játszik. Tudom, hogy mit jelent ezt a csapatot irányítani, tisztában vagyok a rám háruló felelősséggel, de én nem így gondolkodom. Ez a munkám nap, mint nap és élvezem, hogy ezt csinálhatom. Motivál és hajt engem, hogy minél jobb lehessek ebben a szakmában. Tudtam, hogy mire vállalkozom, amikor elfogadtam a csapat irányítását. Nem tudom, hogy mi lesz a szezon végén, de nem is aggódom miatta.”

Bajnokok Ligája: „Rövid időn belül két gólt kaptunk, ami a mi hibánk. Ezután már nem tudtuk megfordítani a találkozót, de ez már a múlt. Most csak az Eibar elleni bajnokira szabad gondolnunk. Nem szabad sokat rágódnunk a vereségen, a munkánk az utóbbi időben jó volt, ezt bizonyítja, hogy sikerült legyőznünk a Barcelonát, ráadásul a saját stadionjukban, de ez mindössze három pontot jelentett a csapatnak. A játékosok tudják, hogy mi történt Németországban, és azt is tudják, hogy mit kell tenniük.”

Danilo szerepeltetése: „Nem bántam meg, hogy a kezdőbe neveztem őt. Elfogadom a felelősségem a történtekkel kapcsolatban, de Danilo nem játszott olyan rosszul, ahogy azt az emberek mondják. Mindent nagyon gyengén csináltunk, így pedig nehéz kiemelni egy-egy játékost.”

A spanyol bajnokságról: „Világos, hogy több botlás nem fér már bele. Az Eibar ellen is a győzelemre fogunk koncentrálni, ahogy minden összecsapásunkon. Nem fogok belemenni abba, hogy megnyerhetjük-e a bajnokságot vagy sem, most csak az számít, hogy ne veszítsen több pontot a csapat.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
auba

Leave a Reply