3

„Zidane a keret bizalmát élvezi.”

A Real Madrid egykori kiváló edzője Carlo Ancelotti válaszolt a Goal.com olvasóinak kérdéseire.

Edzőként elért sikerek a Bajnokok Ligájában:

„Nagyon fontos hogy azt lássák rajtad, hogy nyugodt vagy és teljesen magabiztos, de igazából ilyenkor az emberben kavarognak az érzések és iszonyatos tempóban ver a szíve. A játékosaidnak bízniuk kell benned e nélkül lehetetlen képtelenség megnyerni egy ilyen hatalmas trófeát.”

A hétvégi döntő:

„A legkeményebb ellenfél, akit kaphatott a Real Madrid az egyértelműen az Atletico Madrid. Erőszakosak és rendkívül fegyelmezettek nagyon nehéz ellenük győzelmet aratni. Hatalmas nyomás nehezül mindkét csapat játékosaira így egyértelmű, hogy egy igen szoros találkozó elé nézünk. Nagyon sok szép emlékem jön fel két évvel ezelőtről amikor is ugyanígy az Atletico ellen játszottuk a döntőt. Nagyon nehéz mérkőzés lesz most is, de úgy érzem, hogy sikerült elnyerni a Real Madridnak a trófeát.”

Miután megnyerték a Tízediket:

„Rendkívül nehéz döntő volt. A végeredmény nem tükrözte a pályán mutatott játék képet. A játékosok reménye és a hit által sikerülhetett az utolsó pillanatban kiegyenlíteni.”

A döntő, ami egy városi derbi is:

„A játékosok tudják, hogy milyen fontosságú egy ilyen találkozó nem kell velük külön elbeszélgetni erről. A játékosok nagyon jól ismerik a másikat összeszokott brigád. Ami viszont megnehezítheti a dolgot az a nyomás, amit a pályán érezhetnek, ami által elkezdhetnek feszültek lenni, ami nem vezet jóhoz. Ha meglátjuk egy játékoson, hogy feszült kezd lenni, muszáj találnunk valamit a megoldására. Még egy vicc is segíthet, amivel feloldódik a játékos és tudja folytatni azt a profi munkát, amit igazából, tud teljesíteni.”

Zidane tapasztalatlansága végül sorsdöntő lehet?

„Nem hinném. Kiváló munkát végez a saját gondolatai alapján, remek kapcsolatot ápol a játékosokkal és már szerepelt döntőben tudja min fognak átmenni a játékosok. A keret teljes bizalmát élvezi, ez látszik egyértelműen.”

A Real Madrid győzelme mellett eltörpülne a Barcelona duplázása?

„Ha képes lesz a Real Madrid megnyerni a Bajnokok Ligája döntőjét, akkor is elmondhatjuk, hogy rendkívüli szezont futott a Barcelona, Sevilla és az Atletico is. Ez nem törölné el a Barcelona sikereit.”

A Real Madrid szezonja:

„Amennyiben nem sikerült megnyerniük a Bajnokok Ligáját akkor sem lehet azt mondani, hogy egy kudarc volt az idényük. A szezon második felében egy rendkívüli Királyi Gárdát láthattunk, akik épphogy egy ponttal maradtak le a bajnok Barcelona mögött.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
5
ÁLTALÁNOS
2

Leave a Reply