morata

„A vágyam, hogy a Real Madriddal nyerjek trófeákat.”

A spanyol támadó beszélt a körülötte forgó átigazolási pletykákról.

A spanyol támadó, Morata beszélt a körülötte forgó átigazolási pletykákról, és a közelgő Európa – bajnokságról.

Hasznos volt az Olaszországi kitérő a Juventus csapatában. A Madrid megvált egy gyerektől és egy igazi férfi térhet vissza a „zebráktól”.

„Egy nagyszerű élmény volt mindenképpen. Megnyertem mindent, amit lehetett Olaszországban. Úgy érzem, már egy teljesen más játékosnak mondhatom magam, mint aki elhagyta a Real Madridot. Az a kissrác, aki kikocogott a Bernabeu gyepére hatalmas lelkesedéssel, már messze van. De úgy érzem sikerült bizonyítanom, hogy megállom a helyem egy olyan nagy csapatban is, mint a Juventus…

Szeretnéd, hogy az Európa – bajnokság kezdete előtt lezáruljon az esetleges klubváltásod? Technikailag még a Madrid nem élt a visszavásárlási jogával, tehát még a Juventus labdarúgója vagy.

„Remélhetőleg minden tisztázódik a spanyol válogatott első mérkőzéséig. Mivel ez kényelmetlen helyzet lenne, ha folyamatosan csörögne, a telefonom emiatt miközben segítem az országomat. Meglátjuk, mi fog történni, és hogy hol fogom folytatni a karrierem.”

Morata vágya a Real Madrid?

„Nyilvánvaló, hogy Madridban szeretnék a legjobban játszani, hisz velük szeretnék kupákat nyerni. Azonban rengeteg kiváló játékos játszik a Real Madridban, ám én mindenképpen játszani szeretnék azt érezni, hogy fontos vagyok. Jövőre abban a csapatban akarok futballozni, ahol több játéklehetőséget kapok.”

Néhány nagy angol csapat is szeretne a soraiban tudni. Többek között az Arsenal, a Chelsea vagy éppen a Manchester United. A Premier League jó választásnak tűnne?

„Akad néhány remek ajánlat Angliából is, amik nem csak anyagilag lennének csábítóak. Úgy érzem, a stílusom is feküdne az angol focihoz. Nem azt mondom ezzel, hogy el szeretnék menni a Juventus csapatából, amiről csak jót tudok mondani. Nem érzem azt, hogy visszalépés lenne a Premier League. . Rengeteget fejlődtem Olaszországban és ez biztosan nem lenne másképp Angliában sem, jobb játékos válhatna belőlem. Még mindig csak 23 éves vagyok, és fejlődni szeretnék a legjobbaktól tanulni.”

Egy jó EB szereplés döntő tényező lehetne a klubváltásod szempontjából?

Biztosan, de nem így kellene lennie. Mert akkor csak ezzel számolnak, ami e rövid idő alatt történik. De mindannyian tudjuk, hogy milyen is a futball. Hisz tudjuk, hogy ha egy ilyen fontos eseményen jól szerepelsz, az megváltoztathatja az egész karriered. Lehet, hogy volt egy rossz szezonod, de ha eljutsz az Európa bajnokság döntőjébe a válogatottaddal, és ott egy kiemelkedő teljesítményt nyújtasz, minden szempár rád szegeződik. Ez tény, tudom, de én nem gondolok rá. A célom, hogy segítsem a hazám válogatottját. Én egy csatár vagyok a célom a gólszerzés és a győzelem a csapatommal a többi nem rajtam múlik.”

 

Ez a legjobb alkalom előtted?

„Lehet, igen. Lehet, hogy ez a legnagyobb esély, amit eddig kaptam. De nem egy személyes kihívásnak veszem, hisz csapatként szeretnénk jól teljesíteni. Én csak egy játékos vagyok a 23 fős keretből, akire Del Bosque számíthat.”

Tudja mit vár öntől Del Bosque?

„Azt várja, hogy a legjobb formámat hozzam, hogy örömmel és érzelmekkel teli lépjek mindig pályára. Ugyanezt várja el a többi csapattársamtól is. Élnem kell a bizalmával, amit nekem nyújt. Őszinte vagyok magammal, és tudom, hogy egy nehéz szezon után hívott be a keretbe. Tudom, hogy bízik bennem már akkor is éreztette Del Bosque velem, amikor az U21-es válogatottba foglalkozott velünk.”

23 éves vagy mit gondolsz versenytársadról Adurizról aki 35 éves?

„Aduriz példaértékű. Nézem, és azt mondom: „Ezt meg kell tanulnom.”. Rengeteg kérdést teszek fel neki, mert szeretném, hogy a tapasztalatát, amit a pályán összeszedett átadná nekem. Az igazság az, hogy Aduriz nézni edzéseken bámulatos, ahogy a pályán mozog és fenntartja a koncentrációt egész idő alatt. Felállít számomra egy mércét, ami ösztönöz. A tapasztalata és erősségei fontosak a csapatnak. Bizakodóak vagyunk.”

Mit várhatunk Spanyolországtól az Európa – bajnokságon?

„Előttünk állnak a csoportmérkőzések, amik nem lesznek egyszerű találkozók. Meg fogunk próbálni mindent, természetesen nem lesz egyszerű. Az ellenfelek is hasonlóan fognak hozzáállni, de semmisem sikerülhet erőfeszítés nélkül. Különben is ezeken a versenyeken kell egy kis szerencse is.”

Morata milyen csatárokat szeret?

„Azok közé tartozom, akik gyerekként láthatták játszani Morientest és Raúlt is. Manapság mindig megpróbálok a legjobbaktól tanulni. Amikor a szállodában van, egy kis időm videókat nézek a legendás játékosokról.”

A maiak közül?

„Ott van Lewandowski, aki Benzemával együtt technikailag a világon a legjobb. Ebben az évben, amikor mezt cseréltem vele, azt mondta, hogy tetszett neki a játékom. Ez büszkeséggel töltött el. De sokan vannak még, például Suárez, Higuain…”

Jobbak, mint Te?

„Ők Idősebbek, 26 és 29 év között vannak. Én 23 vagyok. Ha dolgozom, és tovább fejlődöm, két év alatt javulhatok annyit, hogy versenybe szállhassak vele, aki a klubcsapatában és hazája válogatottjában is első számú csatár. „

Hogyan élted meg a finálét Milánóban?

„Sokat idegeskedtem, és örömmel töltött el a Real Madrid győzelme. Madridista vagyok, és azt szerettem volna, ha a Madrid nyer, de közben sajnáltam Kokét és Saúlt is, akik a gyerekkori barátaim. Nemcsak Kokét sajnáltam, a családját is, de tudom, hogy egy nap meg fogja nyerni a Bajnokok Ligáját. Azt nem tudom, hogy esetleg az Atléticóval, vagy mással, de meg fogja. Természetesen amennyire sajnáltam Kokét, Juanfránt, vagy akár Saúlt, annyira örültem Carvajal, Nacho, Sergio Ramos és a többiek győzelmének.”

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
6tag-1420483032-1260512137096161004_1420483032

Leave a Reply