13348712_614897158668725_1874970376_n

Tizenegyedik-A Történelem Ami Írdódott

Tizenegyesekkel a Tizenegyedikért! +Videó

Szenvedély,Történelem,Real Madrid

2014 után, 2016-ban ismét a Real Madrid nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Talán mesébeillő történet, a történelem ismétlődött, újra az Atletico volt az ellenfél. Véletlen vagy nem? Ez soha sem fog kiderülni, de minden Madridista örömére újra Európa királya a Királyi Gárda!
Ebben a videóban megnézhetitek a La Undecima legszebb pillanatait: a mindent eldöntő mérkőzést és az ünneplést: https://youtu.be/_nS4eR6njR8
 
Tizenegyesekkel a Tizenegyedikért!
A mérkőzést nem tudták eldönti a rendes játékidőben, sőt még a hosszabításban sem, ezért tizenegyesek következtek.
 
A tizenegyes párbajt az Atletico kezdte volna,de később a játékosok nem akarták elhinni,hogy a döntő pillanatban az Atlético nekik ajándékozta a kezdő rúgást.
Az első pontrúgást egy fiatal játékos vállalta, az egész csapat meglepően fogadta. Szeretnék maradandót alkotni! – mondta Lucas Vázquez. Több játékos is meglepetten összenézett. Ha valaki ilyen vakmerően beszél a tizenegyesekről, jobb békén hagyni. „Inkább rúgd te az összeset”, hangzott el valakitől.
Az első az a gesztusa volt, amikor a tizenegyes pont felé haladva az ujjain pörgette a labdát. „Voltak, akik járni sem tudtak, mások oda sem tudtak nézni az idegességtől, ez a bolond pedig úgy ment oda rúgni, mint egy kisgyerek egy barátságos meccsen” – mesélte az egyik játékos.
 
Bale húsz percet játszott fél lábra támaszkodva, de mindenképp akart tizenegyest lőni. Azt mondta, magabiztos: ő majd belövi. Be is lőtte!
 
Míg a játékosokat a görcs és az idegesség gyötörte, úgy tűnt, egyetlen madridista őrizte meg a lélekjelenlétét. Ha a többiek hozzá közeledtek azon gondolkozva, hogy végre van valaki, aki még épelméjű, halhatták, ahogy Istenhez imádkozik. Keylor Navas volt az.
 
A tizenegyesek előtt, a fél bolygóval a televíziók előtt, az egyik játékos meglepően őszintén kezdett el viselkedni. Cristiano Ronaldo a játékosok felé közeledve mondta, „Holtfáradt vagyok. Nem tudok lábra állni, nem tudok. Nem vagyok jól”. Amikor megérkezett Bettoni listája, több játékos Cristiano nevét kereste rajta: utolsóként találták meg.
Cristiano ősszeszedte magát és igy szólt csapattársaihoz: Bízzatok bennem. Cristianoban soha sem csalódtunk, szombat este sem, sérülten végig játszotta a mérkőzést és berúgta a mindent eldöntő tizenegyest! Történelmet írt. Rekordot rekorda dönt meg, és a Real Madrid a legideálisabb hely erre. Szerintem abban mindenki egyet ért, hogy CR és a Real kiegészítik egymást.
 
A győztes gól után mindenki a magasba ugrott és odaszaladtak a hőshöz, Zidane arcán látszott az öröm csak úgy mint mindenkién! Majd a Kapitány, Sergio Ramos, aki védőként két döntőben is betalált magasba emelte a trófeát! Csodálatos este volt, történelmi mérkőzés, mesébe illő történet! Szenvedély, Történelem, ez a Real Madrid!
Köszönjük az alázatot, a kitartást, a Madridizmust, a Tizenegyediket! Jövőre találkozunk,akkor már a Tizenkettediket fogják konfetti közepette magasba emelni a fiúk! Hala Madrid!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
danilo

Leave a Reply