cr7_1114

Ronaldo Puskás Ferenc babérjaira tör

Vasárnap, a Magyarország – Andorra 4:0 mérkőzést követően lépett pályára foci VB selejtezős csoport ellenfelünk, Portugália csapata is. Az ellenfél Lettország nemzeti együttese volt. A házigazdák 4:1-re győztek. 

A portugálok Cristiano Ronaldo révén büntetőből szerezték a találkozó elsó gólját, a 28. percben. Az 59. percben ismét büntetőhöz jutottak a házigazdák, ám ezúttal CR7 elhibázta a büntetőt! Zjuzins révén a 67. percben ráadásul a Lettek egalizáltak! Nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek, ugyanis Carvalho a 70. percben megszerezte a házigazdák második gólját is.

Cristiano Ronaldo a 85. percben ismét betalált, ez volt a nemzeti együttesben a 68. gólja. Ennél több gólt válogatott mérkőzésen csak Miroslav Klose (71), Kocsis Sándor (75) és Puskás Ferenc szerzett (84) az európai kontinens labdarúgói közül. 

B. Alves gólja a ráadás 2. percében végleg megpecsételte a Lettek sorsát, így alakult ki a a 4:1-es végeredmény. A selejtezősorozat következő fordulójában (2017.03.25.)  Magyarország lesz Portugália soron következő ellenfele.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
modric-kovacic

Leave a Reply