zidane

Zidane: „Minden játékos nagyszerűen érzi magát”

A Real Madrid francia menedzsere, Zinedine Zidane a Granada elleni bajnoki összecsapás előtti utolsó edzés végeztével állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére

„Ugyanabban a mentalitásban kell játszanunk, ahogy azt a Sevilla ellen is tettük a kupamérkőzés alkalmával. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Egy olyan csapattal nézünk majd szembe, aki szereti megnehezíteni az ellenfelek dolgát, de mi készen állunk rá. Nem volt sok időnk pihenni, hiszen minden harmadik nap mérkőzést kell játszanunk, de ez a dolgok rendje.”

„Mindig is élveztem itt játszani. Az első pillanattól kezdve. Az első néhány nap bonyolult tud lenni, de minden egyes napot nagyon élveztem itt. A Real Madrid a legjobb. Idejöttem játékosként, és most én vagyok az első csapat vezetőedzője, és boldog vagyok. Mindent meg kell tenni a siker érdekében, mert egy napon majd mindennek vége. A játékosok a lehető legtöbbet próbálják kihozni magukból, mert itt az idő tényleg olyan, mintha repülne.”

Edzői karrierje
„Mindössze 44 éves vagyok, ami edzőként még nagyon fiatalnak számít. Még csak nemrég kezdtem el a komolyabb munkát, de az idő elteltével minden egyre bonyolultabb lesz. Már egy éve az első csapatnál vagyok, és már egy pillanat alatt megtudom oldani az éppen adódó problémát.”

James
„Minden más elé helyezi a munkát. Rengeteg alkalommal láttam már, és kiválóan teljesít. A minap két gólt szerzett, és elégedett vagyok a munkájával. Asensio és James sakkban tartották a Sevillát. James fontos a csapat számára, de számomra a csapat szereplése az elsődleges- Azt szeretném, hogy amikor a játékosok kivonulnak a pályára a legjobb formájukkal rukkoljanak elő.”

Négy madridista az UEFA.com Év csapatában
„Nagyon örülök ennek a négy játékosnak. Ez azt jelenti, hogy valamit jól csinálnak. Ha engem kérdez, hogy van-e még játékosom, aki megérdemli, természetesen igent kell mondanom, mert mindegyikük nagyszerál és profi játékos.”

Cristiano pihentetése
„Beszéltünk a dologról, de van egy dolog, amit szem előtt kell tartani: az pedig az, hogy ő egy rendkívül intelligens játékos. Az az tervem, hogy Cristiano az egész szezon folyamán fitt legyen. Amikor egy csapat 20 mérkőzést játszik 70 napon belül, akkor szüksége van a pihenésre. Ezt mind a ketten így láttuk. Mindig játszani akar, de megbeszéltük a dolgokat. Mind a ketten nyerni szeretnénk, mindent, ami csak előttünk áll.”

„Cristiano egy igazi vezér. A pályán és azon kívül egyaránt. Amikor nem lép pályára, a mérkőzés kezdete előtt mindig bejön az öltözőbe, és minden egyes játékossal személyesen elbeszélget. Még akkor is teljesen elszánt, amikor nem lép pályára. Rendkívül fontos játékos a csapat számára.”

Játékvezetők
„Nem foglalkozok a játékvezetőkkel, és nem is szeretnék itt leragadni. Egyelőre csak a holnapi mérkőzésen gondolkodom, és ez minden. Nem fogom kommentálni a játékvezetőket. Nehéz feladatuk lesz, és nekünk csak arra szabad fókuszálnunk, hogy holnap mit fogunk csinálni a pályán.”

„Nem fogok minden egyes alkalommal megjegyzést tenni, amikor felvetődik egy olyan probléma, mint ez. Nem gondolok arra, hogy mi történt tegnap. Ami történt, az megtörtént, és újra megtörténhet. Szeretném kiemelni a játékvezetők nehéz munkáját, és ez minden.”

Mit adnak át a játékosok?
„A játékosaim minden alkalommal megmutatják a profizmusukat a munkájuk iránti szenvedélyüket. Nagyon keményen dolgoznak nap, mint nap. Komoly munka az, amit ők elvégeznek. Jó állapotban vagyunk, de rengeteg mérkőzésünk van még és hosszú út áll még előttünk. Jól tudjuk, hogyha jó teljesítményt nyújtunk, akkor megnyerhetünk mindent. Megmutattam a játékosaimnak a szenvedélyt, illetve azt, hogy mit is értek akkor, amikor azt mondom, hogy labdarúgás. 44 éves vagyok, és amit az eddigi életem alatt tettem az a futball, és az ezzel való gondolkodás, mert ez az, amit szeretek.”

Sorozatos jó eredmények
„Nem ez a legfontosabb. Megpróbálok nem erre fókuszálni, hanem nyugodt maradni. Amire én fókuszálok nap, mint nap, az a mérkőzésekre való felkészülés, és a munka, amit eddig belefektettünk az eddig elért eredményekbe. Megpróbáljuk megdönteni a rekordokat, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy napról napra fejlődjünk.”

„Nekem vannak a legjobb játékosaim, és szerencsém van, hogy őket edzhetem. Minden edzőnek az a feladata, hogy a munkájára összpontosítson, de azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, hogy a legjobb állnak rendelkezésemre. Sokat segített, hogy itt vannak, és több lehetőségünk van nyerni. Egyértelmű, hogy a tehetség önmagában nem elég, akkor is keményen kell dolgozni. Ha kombináljuk a kettőt, akkor lehetünk sikeresek.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
rma-sevilla
Real Madrid – Sevilla 3:0
ÁLTALÁNOS
rma-granada

Leave a Reply