zidane

Zinedine Zidane: „Teljes erőbedobással kell játszanunk 90 percig”

A Real Madrid francia szakvezetője a madridi derbi előtti utolsó edzés befejeztével megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját

„A csapat jól néz ki. Vannak hiányzóink, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb visszatérhessenek. Jó formában várjuk a derbit. Tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontossággal bír ez az összecsapás. A külső szemlélőnek ez egy különleges meccs lesz, de nekem csak az újabb győzelem lebeg a szemem előtt. Teljes erőbedobással kell játszanunk 90 percig.”

„Nem fogom elmondani, hogy mit fogunk csinálni a győzelemért. Erősen vitatott játék lesz, ahogy minden rangadó. Idegenben játszunk, egy új terepen. Mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Ahogy mindig, ezúttal is elemeztük a játékot, de nem csak azért mert ez az Atlético és mert a saját játékunkat akarjuk játszani.”

Pletykák
„Nem érintenek minket. Tudjuk, hogy Madridra és környékére mindig is nagyobb figyelem került. Arra koncentrálunk, hogy mit kell tennünk holnap. Nem tudjuk megakadályozni az emberek véleményét, de nyugodtnak kell maradnunk. Csak egy nagyszerű mérkőzést szeretnénk játszani.”

Kemény összecsapás
„Nem szeretnénk újabb botlást, mindent meg fogunk tenni. Három eredmény lehetséges: veszíthetünk, lehet döntetlen, és győzhetünk is. Készek vagyunk arra, hogy jó teljesítménnyel rukkoljunk elő, jól akarjuk csinálni a dolgokat. A végén majd meglátjuk, hogy mi történt.”

Modric és Carvajal
„Mindketten rendben vannak. Luka tegnap nem volt jól, de már rendben van. Dani egy ideje már készen áll. Nem utazott el a nemzeti csapattal, mert jobb volt neki itt tovább dolgozni.”

Ki van jobb formában a derbi előtt?
„Mindössze annyit akarok, hogy egy jó mérkőzést játszunk, és három ponttal távozzunk. Ahogy ellenfél is ezt szeretné. Egyik csapat sem érkezik jobb formában, mint a másik. Nem könnyű ellenük játszani. A legjobb emlékeim a derbiről a kupagyőzelmek. A BL-döntőben találkoztunk az Atléticóval, végül megnyertük és felemelhettük a trófeát.”

Atlético
„Erős csapatnak tűnnek, nem hinném, hogy rosszabbak. Jó mérkőzést fognak játszani. Megpróbáljuk a dolgokat megnehezíteni számukra, és megbizonyosodni arról, hogy nem tudnak minket bántani. Nem gondolom, hogy gyengébbek lennének a tavalyinál.”

Ramos és Cristiano kijelentései
„Tiszteletben tartom a kérdést, de nem fogok válaszolni. Az a jó, hogy két olyan játékosom van, akik történelmet tudtak írni ezzel a klubbal. Mindketten tudják, hogy miért játszunk, és tisztelik egymást. Nyugodtak vagyunk, és kizárólag a holnapi mérkőzésre összpontosítunk.”

„Sergio nagyok okos, és bármit mondhat. Ugyanez vonatkozik Cristianóra is. Hosszú ideje vannak együtt, és sok mindent nyertek együtt. Néha előfordul, hogy egy ember gondol valamit, a másik pedig valami mást, ez nem jelent problémát. A dolgok megoldódnak. Ha arra gondolsz, hogy probléma van kettejük között, tévedsz. Ez az élet, a labdarúgás része.”

Szeretné, ha a Leganés megverné a Barcelonát?
„Természetesen. De semmi sem fog változni, ha a Barcelona nyer. Előttünk játszanak, de tudjuk, hogy 90 perc tökéletes játékra van szükségünk.”

A támadók formája
„Nem csak Karimmal és Cristianóval dolgozunk, hanem mindenkivel, aki velünk volt a válogatott szünetben. Azt akarom, hogy minden játékosom jó formában legyen, és holnap jó teljesítményt nyújtson. Folytatnunk kell a munkát és ha lehetőség adódik, a hálóóba találni. Remélem holnap Karim és Cristiano is gólt szerez.”

„Ez nem olyan, amihez hozzászoktunk. Továbbra is edzésben maradtak, és külön munkát végeztek. A Bajnokok Ligájában betalálnak, ha a bajnokságban nem is sikerül. Az esélyek meglesznek. Biztos vagyok benne, hogy betalálnak.”

Bale
„Csalódott vagyok, mert a csapatnak szeretett volna segíteni. Ez a legbosszantóbb. Nem hiszem, hogy valami komoly lenne. Úgy gondolom három vagy négy napon belül visszatér. Biztos vagyok benne, hogy erősebb lesz, mint valaha. Remélem jövő héttől már 100%-os lesz.”

Keylor Navas
„Visszatért a pályára. Napról napra egyre jobb formában van. Nem tudom, hogy mikor fog játszani.”

Harc a La Ligáért
„Az élet nem csupán a sikerekről és kudarcokról szól. A lényeg az, hogy dolgozzunk. Ha mindent beleadunk a pályán, akkor győzni fogunk. A Barcelona vezet, tudatában vagyunk ennek, de van még időnk utolérni és megelőzni őket. Azért dolgozunk, hogy javítsunk. A játékosok készen állnak és teljes mértékben összpontosítanak. Minden rendben lesz.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
benzema
ÁLTALÁNOS
ronaldo-gyermekek-aranylabda

Leave a Reply