balon_dor

Cristiano Ronaldo: „A motivációm még mindig az, hogy napról napra jobb legyek”

A Real Madrid portugál szupersztárja tegnap este vehette át az ötödik Aranylabdáját Párizsban. A díjátadó után a France Footballnak adott interjút

„Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen csodálatos helyen vehetem át ezt a díjat. Nagyon élveztem az ünnepséget, el vagyok ragadtatva. Amikor gyerek voltam, soha nem gondoltam, hogy akár egyetlen Aranylabdát is nyerek, nem hogy ötöt… Mióta megnyertem az elsőt, keményebben dolgoztam, hogy jobb és jobb legyek. Természetesen a válogatott és a klub is nagyon sokat segített ebben a győzelemben.”

„Boldog vagyok a Real Madridban, továbbra is ebben a klubban szeretnék maradni, és itt befejezni a karrierem. Még mindig nagyon motivált vagyok. Remélem még néhány évig képes leszek a legmagasabb szinten játszani, és folytatni a versengést Messivel. Neymar a harmadik helyen végzett, nagy potenciál van benne, hihetetlenül tehetséges játékos. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben megnyeri ezt a díjat.”

Motiváció
„Meghatároztam a saját céljaimat. Mindig jobban igyekszem, és mindig nyerni akarok. Ehhez harcolni kell, a motivációm továbbra is sértetlen. A dolgok nagyon gyorsan megváltozhatnak, és hogy őszinte legyek, nem állok még készen a változásra. Nem akarom, hogy megtörténjen, de egyszer az a nap is eljön. Nem gondolok rá, mert imádom ezt a fantasztikus pillanatot, nagyszerűen érzem magam.”

A következő Aranylabda
„Nincs olyan, hogy következő Messi vagy Ronaldo. Minden játékosnak megvan a saját stílusa. Sokan vannak, akik képesek lehetnek megnyerni, ez azonban nem elég. Ahhoz, hogy győzz profinak kell lenned nagyon sok dologban. Meg kell nyerni a nagy dolgokat a jó időben, és szerencsére is szükség van. A tehetség és a potenciál nem önmagában nem elég.”

„A tested és az elméd segíteni fog, hogy jó kondícióban legyél. Nem játszhatsz napi két órát majd csinálsz azt amit akarsz. Fegyelmezettnek és szakszerűnek kell lenned, mindent a munkának szentelve. Megpróbálok figyelni a testemre, a helyes étkezésre, az alvásra. Ezek a részletek hozzák meg a különbséget. Intelligensen és nagy gonddal dolgozom annak érdekében, hogy továbbra is a csúcson maradjak. A tehetség fontos tényező, de keményen kell edzeni és dolgozni. Ha nem vagy fegyelmezett, felejtsd el az egészet.”

Tanulás
„Mindig van valami új, amit tanulhatsz az edződtől. Örömmel tölt el velük dolgozni. Hihetetlen élmény volt, szeretném megköszönni az üzeneteket, amiket küldtek. Köszönöm minden korábbi játékosnak, aki most itt van, a családomnak, a barátaimnak, az elnöknek, mindenkinek. Ez ösztönöz arra, hogy továbbra is keményen dolgozzam. Mint játékos szükséged van egy vezetőre, és ez az edző. Tiszteletet kell mutatni iránta. Az edzők mindig is példaként szolgálnak előtte, ez az oka, hogy nyertünk dolgokat.”

Kezdetek
„14, 15 vagy 16 éves koromban már tudtam, hogy különbözöm a többi gyerektől. Mindent másképp csináltam. Rájöttem, hogy jó játékos vagyok Manchesterben. Olyan játékosokkal játszahattam együtt, mint Keane, Giggs és Ferdinand. Tehetséges voltam. Minden Manchesteri csapattársamnak szeretnék köszönetet mondani, hogy segítettek azzá válni, aki ma is vagyok.”

Környezet
„Számomra rendkívül fontos a család, mert stabilitást adnak nekem. Hihetetlen családom van, csodálatos gyerekeim, jó barátaim, és egy nagyszerű barátnőm. Nem tudom elfelejteni a csapattársaimat, a csapatomat. Büszke ember vagyok, aki nagyon szerencsés, hogy ilyen sok jó ember van körülöttem.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cristiano-ronaldo-aranylabda-5
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-sevilla

Leave a Reply