58

Eljött a „B” csapat ideje! Előzetes: Numancia – Real Madrid

A Real Madrid a Numancia vendégeként lép pályára a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén

A Real Madrid ma este megkezdi a szereplést 2018-ban is. Ahogy azt már megszokhattuk a Spanyol Kupával kezdődik az újév, ahol szokás szerint két mérkőzésen dől el a továbbjutás. A Királyi Gárda rendkívül sűrű hónapok elé néz, de persze ehhez teljesíteni kell az első akadályt, amit most a Numancia jelent. Szóval mehetünk Soriába.

A Numancia jelenleg a spanyol másodosztályban harcol a feljutásért, amire meg is van az esély, hiszen a csapat az ötödik pozíciót foglalja el 35 egységgel, és csak négy ponttal van lemaradva a biztos feljutást érő első helytől, a másodiktól azonban csak egy pont választja el. Így jó eséllyel megküzdhetnek a rájátszásban az első osztálybéli jövőért.

Az ellenfél formájáról nem lehet rosszat mondani. A legutóbbi öt mérkőzésen tíz pontot gyűjtöttek (három győzelem, egy döntetlen, egy vereség), míg a kupában is szépen menetelnek. Szeptemberben a Real Oviedót múlták felül 1-0-s különbséggel, majd a Sporting Gijónt büntetőkkel ejtette ki, végül az első ligás Málaga sem jelentett nekik komoly akadályt.

A Real Madrid eddig egy körben szerepelt a kupaküzdelemben, a Fuenlabrada elleni párharcban. Idegenben két büntetővel nyert a csapat, a visszavágón, a Bernabéuban egy csalódást keltő 2-2-es döntetlenre végeztek harmadosztályú ellenfelükkel szemben. Ezúttal mindenképp meggyőzőbb játékra lesz szükség.

A Blancók nem zárták valami fényesen 2017-et. December 23-án a Barcelona ellen hazai pályán maradtak alul (0-3), de ettől függetlenül egy hihetetlen évet tudhatnak maguk mögött. A csapat az óévet öt trófeával zárta, sőt a BL-ben első csapatként a címvédés is összejött ZZ tanítványainak. Ez a két hihetetlen eredmény együtt is zseniális, de a BL-címvédés önmagában is egyedülálló.

A pocsék őszi szereplést, valamint a Barcelona elleni hazai csúfos vereséget követően kijelenthetjük, hogy a bajnokság valószínűleg már elúszott (de ne legyen igazam), azonban a Bajnokok Ligája sem lesz egyszerű, sőt… Nem más vár ránk, mint a PSG. Ezen tények tudatában a kupára is komoly figyelmet kell fordítani, hiszen ami a bajnokságot illeti, hihetetlen csodára lenne szükség a végső győzelemhez, a BL pedig szintén nem egyszerű.

Zidane rotációs politikájának jót tehet ez a két összecsapás. Megadhatja a lehetőséget az eddig kevés játékperccel rendelkező játékosainak. A kapuban valószínűleg az a Kiko Casilla kezd, akinek ez lehet madridi karrierjének búcsúmeccse, amennyiben a híreknek megfelelően leigazoljuk a Bilbaotól Kepát. A védelemben bőven van lehetőség, Benzema kivételével mindenki egészséges. Így állhat össze az Achraf, Vallejo, Nacho, Theo védelmi négyes.

A középpályán is lehet variálni. Kovacic visszatért, ideje újra formába lendülnie, a Betistől igazolt Ceballosnak járna a 90 percnyi játék, hiszen nem egyszer bizonyított már. Modric és Kroos pihenősök lehetnek, így a pálya középső harmada Marcos Llorentével egészülhet ki.

Benzema kiesésével jöhet Mayoral a kezdőbe. Asensio játékára CR pihentetése okán lehet számítani, de Bale és Vázquez is bevethető, azonban Iscoról sem szabad megfeledkeznünk, aki a Klasszikuson sem kapott lehetőséget. CR kimaradása Zidane-nál nem lehet meglepő, tavaly is ezeknek a pihenőknek köszönhetően volt kirobbanó formában a szezon második felében.

Természetesen a Királyi Gárdát a párharc esélyese, de a csapat jelenlegi formájának figyelembe vételével bármi megtörténhet. Reméljük, hogy az eddig mellőzött fiatalok megmutatják ZZ-nek, hogy bennük bizony lehet bízni, szívüket lelküket kiteszik a pályán a habfehér mezért és a szurkolókért. Hala Madrid!

Numancia – Real Madrid, Spanyol Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
2018. január 4. 21.00
Helyszín:
Soria, Nuevo Estadio Los Pajaritos
Tv: DigiSport1

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Casilla – Achraf, Nacho, Vallejo, Theo – Kovacic, Llorente, Ceballos, Isco – Mayoral és Gareth Bale

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
1

Leave a Reply