z1

Zidane: „Keményebben folytatjuk a munkát, mint valaha”

A Real Madrid francia vezetőedzője a Numancia elleni kupavisszavágó előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére

„A terv az, hogy dolgozzunk és dolgozzunk még keményebben, mert ez nem elég. Folyatni fogjuk a munkát. Hiszek a csapatomban, nem fogok változtatni. Bosszantanak azok a megjegyzések, hogy én már most bedobom a törülközőt. Ez is azt mutatja, hogy nem ismernek engem. Én is csak egy ember vagyok, nem állok a Real Madrid felett.”

„Hiszek a csapatoman. Rendkívül értékesek számomra, és a végsőkig kitartok mellettük. Hiszek abban, amit csinálok, és addig csinálom, amíg le nem váltanak. Sok mérkőzésünk van és mindenkire szükségem van. Sokan azt gondolják, hogy vannak olyan játékosok, aki nem megfelelően állnak a dolgokhoz, ezért játszanak rosszul. Ha valaki nem játszik jól, annak segíteni kell, és tovább dolgozni. Ami engem érdekel, az az egység. Nem hinném, hogy amikor a dolgok rosszul mennek, akkor másokat kellene hibáztatnunk.”

Egység
„Egy csónakban evezünk, és senki nem száll ki belőle. Mindenki hibás a dologban, de én vagyok az első. Két nagyszerű év van mögöttünk, az embereknek pedig nem szabad elfelejteni ezt, habár a legfontosabb a jövő. Nem fogom eldobni mindazt, amit felépítettünk a múltban.”

Numancia elleni meccs
„Itt a visszavágó, mi pedig győzni akarunk. Jól játékkal akarunk továbbmenni a következő körbe. Meg kell próbálnunk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést.”

Erősítés
„Nincs szükségem senkire, ez minden. Nem akarok senkit. Megvan a csapatunk, velük kezdtük el a szezont, én hiszek bennük. Mindig vannak nehéz idők egy idényen belül. Tovább kell dolgoznunk, és majd meglátjuk mi történik a szezon végén, amikor a dolgok elemzésre kerülnek.”

A csapat motivációja
„Ez az a csapat, amelyik rengetek címet nyert. A motiváció fontos tényező. Mindig figyeljük, hogy miben kell még fejlődnünk. Azt gondolhatnánk, hogy a bajnokság számunkra véget ért. De a legfontosabb az, hogy hogyan tudok hozzájárulni a sikerhez. Újra motiválnom kell a játékosaimat, hogy együtt kilábaljunk ebből a helyzetből.”

„Megmagyarázom a dolgokat, mert mindenki csak a negatív oldalát nézi, de amit most mondani akarok, az azoknak szól, akik azt hiszik, hogy bedobom a kesztyűt. Ez nem fog megtörténni. Tudom jól, hogy egy nap ez a munka befejeződik, de addig 3000%-on fogok dolgozni. Hiszek a munkámban, és abban amit csinálunk. Ahogy már mondtam: nem dobom be a törülközőt. Az a tervem, hogy többet és többet dolgozok, mert ez nem elég.”

Találkozó a játékosokkal
„Nem mondom el, hogy miről beszéltünk. Beszélgettünk, mint egy csapat. Itt vagyunk, hogy megoldást találjunk a problémára. Ez a beszélgetés kicsit hosszabb volt, mint a többi, de semmi egyéb. Nem beszélek, ha nincs rá szükség.”

„Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt elterveztük, akkor a saját feladatunkra kell koncentrálni. A játékosok ugyanígy vannak. Keményebben kell dolgozniuk, mint valaha. Nem csupán szellemileg és fizikailag, hanem minden formában. Továbbra is erősnek kell maradnunk, nincs más lehetőség.”

Edzői helyzete
„Nem vagyok boldog a jelenlegi szituációban. Szeretnénk jobban teljesíteni a bajnokságban, és javíthatunk is, de az, amit tehetünk az az, hogy folyamatosan dolgozunk.”

„A kritikák nem változnak, és nem is fájnak. Egyszerűen el kell fogadnom. Amikor elvállaltam ezt a feladatot, tudtam, hogy nem lesz egyszerű. A három és fél év alatt minden egyes nap készültem rá. Ez része a munkámnak.”

Hétvégi döntetlen
„Néhány dolgot jól csináltunk a Celtával szemben. A második félidő csapnivaló volt, de nem fogunk megőrülni. Keményen dolgozunk, hogy továbbra is fejlődjünk. Ez nem egy szokványos helyzet. Sokat szenvedtünk a második félidőben. Megbeszéljük a dolgokat, és segítünk egymásnak.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply