as

Másszunk ki a gödörből… Előzetes: Leganés – Real Madrid

A Real Madrid ma este, a spanyol kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Leganés otthonában lép pályára

Mindenki tisztában van vele, hogy a Király Kupa az a sorozat, amit Zidane játékosként és edzőként sem tudott elhódítani. Ezért, ha hinni lehet a híreknek, a játékosok megígérték a Mesternek, hogy megnyerik neki. Erre pedig most van a legnagyobb esély, hiszen a bajnokság már elúszott, 19 pontot aligha lehet ledolgozni, a cél pedig a Bajnokok Ligáját érő helyezés elérése.

Nincs más hátra, ki kell másznia a csapatnak ebből a hihetetlenül mély gödörből, amit ma este elkezdhetnek. Nagyon is szükség van egy óriási formajavulásra, hiszen a szurkolók érdeklődése és türelme vészesen fogy. Ezt bizonyítja az is, hogy a Numancia elleni kupavisszavágón még csak félig sem telt meg a Bernabéu, ez persze lehet a borzasztó időjárás miatt is.

A spanyol pontvadászatban mindössze kilenc helyezés választja el egymástól a két gárdát, de ez mindössze egy nyolc pontos különbséget jelent. Ami persze még nőhet vagy csökkenhet, hiszen van egy elmaradt bajnokija a két csapatnak, amit még a klub vb miatt halasztottak el. Az elmaradt mérkőzés pótlásának időpontja is hivatalossá vált a nap folyamán, február 21-én 18.45-ös kezdéssel néznek majd farkasszemet.

Ahogy a királyiak, úgy a Leganés is két párharcon van túl a kupasorozatban. Elsőkörben a másodosztályú Valladolid volt az ellenfél, ott kettősgyőzelemmel (idegenben 1-2, hazai pályán 1-0) ment tovább Garitano együttese. Második ellenfelük az a Villarreal volt, aki a hétvégén – története során először – a Bernabéuban verte meg a Real Madridot. A Villarreal ellen hazai pályán 1-0-ra tudtak nyerni, az El Madriálban azonban 2-1-re alulmaradtak, de idegenben lőtt több góluknak köszönhetően mégis ők mentek tovább.

A Királyi Gárda kapuját a hétvégi bajnokin Keylor Navas védte, így a kupa továbbra is Kiko terepe, ezért alighanem ma is a spanyol hálóőr véd madridi oldalon. Vélhetően a védelemben sem lesz érdemi változás, így állhat össze az Achraf, Vallejo, Nacho, Theo négyes. A középpályán gyakorlatilag mindenki bevethető állapotban van, ennek ellenére itt sem lesz változás a Numancia elleni meccshez képest, jöhet a Ceballos, Llorente, Kovacic trió. A hét folyamán több oldalon is azt lehetett hallani, hogy a sérülésből visszatérő Benzema ott lesz a mai meccskeretben, azonban a francia kimaradt, csakúgy mint Bale és Ronaldo is. Helyüket pedig nem meglepő módon Asensio, Lucas és Borja Mayoral veszi át.

Ahogy azt már korábban is leírtuk, a játékosok megígérték Zizounak, hogy megnyerik neki a Spanyol Kupát. Azonban most, a bajnoki reménytelenség után az lenne a minimum, hogy ezt a trófeát behúzzák a srácok. Nem lesz egyszerű, főleg ha olyan játékot mutatnak, amit az elmúlt időben láttunk tőlük, de reménykedjünk, hogy most már végre valahára összekapják magukat. Gyerünk, mindent bele! Hala Madrid!

Leganés – Real Madrid, Spanyol Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
2018. január 18. 21.30
Helyszín:
Leganés, Municipal De Butarque
Tv: DigiSport

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid:
Kiko Casilla – Achraf, Vallejo, Nacho, Theo – Ceballos, Llorente, Kovacic – Lucas Vázquez, Borja Mayoral és Marco Asensio

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
edzes-real-m
ÁLTALÁNOS
leganes-vs-real-madrid

Leave a Reply