asensio001

Felejthető randevú… Összefoglaló: Leganés – Real Madrid 0-1

A Real Madrid a Leganés otthonában, egy kései Asensio góllal győzni tudott, így előnyből várhatja a visszavágót

A Királyi Gárda tegnap este a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén lépett pályára a Leganés otthonában. A fővárosiaknál nem volt a keretben a BBC egyetlen tagja sem, valamint Sergio Ramos sem utazott el a csapattal Leganésbe.

Ahogy a kupában azt már megszokhattuk, a kaput ezúttal is Kiko Casilla védte. A védelemben azonban Achraf helyét Carvajal vette át, míg Nacho is csak a kispadon kezdte a találkozót, helyén az a Varane játszott, aki madridi karrierje során először viselhette a csapatkapitányi karszalagot. A francia társa Vallejo volt, míg a baloldalon Theo muzsikált. A középpályán és a támadósorban nem volt változás a Numancia elleni összecsapáshoz képest, így két játékos kivételével, a „B” csapaton volt a reflektorfény.

Az első negyed óra legizgalmasabb eseménye az volt, hogy sajnos Vallejo megsérült, így Nachonak kellett átvennie a honfitárs szerepét. Ezt követte 20 percnyi tömény unalom. A kapuk egyáltalán nem forogtak ez időtájt veszélyben. Aztán egy oltári nagy védőhiba után Kovacic szerezte meg a labdát, egy az egyben állt a kapussal, azonban a horvát elkapkodta, és kapu mellé lőtt. A félidőre 0-0-val vonultak a csapatok.

Ha valaki azt hitte, hogy a vendégek mindent megtesznek majd a győzelem érdekében, esnek-kelnek, felszántják a pályát, na az nagyot tévedett. A Leganés sokkal határozottabban jött ki a második játékrészre, mint a Királyiak. A fővárosiak majdnem veszélyesebbek voltak a saját kapujukra, mint az ellenfél portájára. Ezt bizonyítja, hogy egy bal oldalról érkező szabadrúgást követően Marcos Llorente csúsztatta el a labdát Casilla elől, de szerencsére az csak a keresztlécen csattant.

A találkozó 75. percében a nem sokkal korábban beálló Nordin Amrabat Carvajal oldaláról tekerte tökéletesen át a labdát a hosszú felé, ahol Beauvue várta azt, lőni is tudott, de Casilla a helyén volt és hárított. Mind azt hihettük, hogy itt már nem lesz érdemi változás, egy unalmas 0-0-ról jön majd a folytatás a Bernabéuban, de jött Asensio a 89. percben. A fiatal spanyol Theo centerezése után, igazgatás és pepecselés nélkül vágta a léc alá, Champagne tehetetlen volt (0-1).

A mutatott játékkal nem, az eredménnyel azonban elégedett lehet Zinedine Zidane, ugyanis ha mindenki a szívére teszi a kezét, akkor tudja, hogy itt a csapat egyáltalán nem érdemelt győzelmet. Ez az egy veszélyes helyzete volt a csapatnak, igaz, ez elég is lett. Két szempontból is érdekes volt ez a találat. Asensio egy kéthónapos gólnélküli szériát adott a múltnak, míg a csapat szemszögéből vizsgálva a helyzetet, ez volt az első gólja a Királyiaknak, ami a 86. perc után, a végjátékban született. Reméljük, ez adja meg azt a bizonyos lökést, amire a Real Madridnak nagyon is szüksége van. Hala Madrid!

Spanyol Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
Leganés – Real Madrid 0-1 (0-0)
Gólszerző: Asensio (89’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
leganes-vs-real-madrid
ÁLTALÁNOS
fran-rivera_cadiz

Leave a Reply