c3

Magabiztos siker a főpróbán… Összefoglaló: Real Madrid – Real Sociedad 5-2

A spanyol labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Real Madrid hazai pályán fogadta a Real Sociedad gárdáját

Zidane meghúzta a váratlant, és kissé felforgatott tizenegyet küldött pályára. A kapuban és a védelemben változás a megszokotthoz képest nem volt. Keylor védte a madridiak portáját, míg a előtte Carvajal, Varane, Ramos és Marcelo szerepelt. A középpálya megszokott hármasa azonban nem állt össze, ugyanis Casemiro helyett Asensiot nevezte a kezdőbe a francia tréner, míg Bale is kimaradt. A walesi helyét Lucas Vázquez vette át. Érezhető volt, hogy Zizou is előre gondolkodik, hiszen szerdán BL.

Alig telt el 46 másodperc (!) a kezdőrúgást követően, amikor Ronaldo kevergetett a bal oldalon, majd ballal tette középre a labdát, Lucasnak egy kicsit vissza kellett lépnie, de nagyszerűen ugrott fel, és bólintott Rulli kapujába (1-0). A közönségnek nem kellett sokat várnia, máris ünnepelhetett. A spanyol szélső gyorsan meghálálta Zidane bizalmát. Mindössze hat perccel később Benzema előtt adódott hatalmas lehetőség, a francia el is pöckölte a kapus mellett, de a labda a kapufáról kifelé pattant.

Látni és érezni lehetett, hogy a hazaiak próbálják kiengesztelni a publikumot az egy héttel korábbi 2-2-es döntetlen miatt. Modricék szépen járatták a labdát, szerencsére a folyamatos beadássorozat elmaradt, és okosba próbálták megoldani. Ez pedig a 27. percben kifizetődött. Asensio egy zseniális húzással két ember is becsapott, mögötte elfutott Marcelo, kapta is a labdát, majd nagyon okosan gurította vissza a tizenegyes pont felé, ott jött Ronaldo, aki higgadtan helyezte a kapuba a bogyót (2-0). A portugál öt perc leforgása alatt duplázhatott volna: egy szöglet után Ramos maradt fent, kapta is a labdát, a Kapitány visszafejelte, Ronaldo jött, de ezúttal csak a kapufát tudta tesztelni.

Egy perc, egyetlen perc telt el CR kapufája után, amikor Lucas már megszokottnak mondható módon készítette le a labdát a tizenhatosra, ott várt Kroos, és a német mesterlövész újra lecsapott, hatalmas gólt szerzett (3-0). Újabb három minutum elteltével ismét a német volt az egyik főszereplő: szöglet, Ronaldo ugrott, befejelte, ott a negyedik (4-0). A játékrész második felében a Királyiak lerendezték a baszkokat, és magabiztos előnnyel vonultak a félidőre.

A második félidőre visszavettek a hazaiak, látszott, hogy a hétközi BL-re már kezdenek tartalékolni, ennek pedig örülhettek a vendégek, hiszen kijöttek a nagy szorításból, meg is volt a lehetőségük a javításra. A 74. percben jött is a szépségtapasz, a csereként beálló Bautista vette be Keylor kapuját (4-1). A hazaiaknak erre is volt válasza, a Rulliról kipattanó labdára Ronaldo csapott le, elhúzta a kapus mellett, és gurított a hálóba, megszerezve a mesterhármast, és csapata ötödik találatát (5-1). Itt azonban még nem volt vége. Egy vendég szöglet után a korábbi madridi, Asier Illaramendi is beveszi Keylor portáját, ezzel beállítva az 5-2-es végeredményt.

A Blancók gyakorlatilag az első félidőben lerendezték a három pont sorsát, a fordulás után pedig csak annyit adtak ki magukból, amennyi szükséges volt, így tartalékolva a hétközi PSG elleni összecsapásra. Asensio és Lucas nagyszerűen játszottak, utóbbi gólt és gólpasszt is jegyzett. A főpróba tökéletesre sikeredett. Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 23. forduló
Real Madrid – Real Sociedad 5-2 (4-0)
Gólszerzők: Lucas (1’), Cristiano Ronaldo (27’, 37’, 80’), Kroos (34’) ill. Bautista (74’), Illaramendi (83’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-real-sociedad
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply