Carvajal, az évtized hátvédje

Mindössze 6,5 milliót fizetett érte a Real Madrid 2013-ban.


2013 nyarát írunk, amikor a Real Madrid 6,5 millió euróért vásárolta vissza Dani Carvajalt a Bayer Leverkusentől. Az üzlet, mint azt már látjuk, rendkívül jónak bizonyult.

„Ő lesz a következő évtized legjobb hátvédje..” – mondta Fernando Hierro, aki látta Carvajal fejlődését mind Madridban, mind a spanyol nemzeti csapatban. Nem tévedett.

Carlo Ancelotti volt az, aki beépítette Carvajalt a Blancók védelmébe, és azóta ott is van, megkérdőjelezhetetlen a helye. Csak a 2015/16-os idényben akadt vetélytársa, Danilo személyében – aki ugyanannyit volt pályán, mint a spanyol védő.

Danilón kívül nem volt esélye sem Arbeloának, sem Hakiminek sem pedig Odriozolának. Összehasonlításképp a Santiago Bernabéu jelenlegi nagykövetével, Chendóval: a spanyol legenda kilenc szezonon át volt a Blancók állandó jobboldali védője az 1980/90-es években, míg Carvajal már hét esztendeje tölti be ezt a szerepet.

Carvajal visszatérése óta számos európai topcsapat milliókat költött a saját védelmük megerősítésére, ideéértve a két manchesteri csapatot is: a Manchester United az elmúlt években több, mint 100 millió eurót költött a védelem erősítésére, beleértve Aaron Wan-Bissakát is, aki 50 millió euróért érkezett.

Eközben a City 2013 óta több, mint 80 milliót költött Kyle Walker és Danilo játékjogára.

A Barcelona Dani Alves pótlását Sergio Robertóval próbálta megoldani, mielőtt leigazolták Nelso Semedót 35,7 millió euróért.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply