A középpálya tanárok hajtják a Real Madridot

Kroos és Modric kulcsfontosságú szereplő továbbra is a Real Madrid sikereiben.


Zinédine Zidane nem fedezett fel új képletet annak érdekében, hogy javítsa a Real Madrid hanyatló, változó formáját – amely veszélybe sodorta a Blancók bajnoki és BL-esélyeit. Egész idő alatt az orra előtt volt a megoldás.

A javulás – zsinórban négy győzelem – meghatározó emberei ebben a tekintetben a két veterán, Toni Kroos és Luka Modric. A két játékos a klub történetének egyik legjobb középpálya párosa.

Modric 35 – Kroos 30 esztendősen a hátán cipeli a csapatot, a tapasztalatuk pedig felbecsülhetetlen.

Modric szinte tökéletesen játszott a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzésen, míg Kroos az Atlético Madrid elleni találkozón vállalt magára vezető szerepet.

A horvát – akit már sokan a klubon kívül látnak – második fiatalkorát éli ebben az idényben, szinte azon a szinten játszik, mint amikor 2018-ban megnyerte az Aranylabdát. 29 lehetőséget ért el, passzpontossága meghaladja a 90%-ot – emellett egészen lenyűgöző (29) teljesítményt ért el cselekben is.

Kroos pedig mindig is szerepelt Zidane terveiben. Ebben az idényben mindössze két mérkőzést (Real Valladolid és Levante – a szerk.) hagyott ki, azt is egy kisebb izomsérülés miatt. A többi 17 találkozó összesén pályára lépett, 14 alkalommal ráadásul kezdőként. A német játékmester 38 lehetőséget teremtett, ebből kettőt gólra is váltott. Passzpontossága meghaladja a 93%-ot és az Athletic Club elleni mérkőzésen gólt is szerzett.

A harmadik oszlopos tag a Zizou-féle középpálya rendszerben Casemiro, aki három gólt és egy gólpasszt jegyzett eddig a 2020/21-es kiírásban.

A francia tréner bizalma a régi trió iránt egyértelmű, így az olyan játékosok mint például Isco és Martin Ödegaard: nagyon nehezen tudnak bejutni a kezdőcsapatba, de beszélhetünk cserelehetőségről is.

Ha a jelenlegi formalitás így folytatódik, akkor Zizou visszanyeri azon középpálya-trióját, ami a sorozatbeli három BL-győzelem jelentette.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
Érdekességek
Bólints, Benzema!

Leave a Reply