A Hazard-rejtély

Eden Hazard a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta az Alavés ellen, gólpasszt és gólt is jegyzett, de továbbra is kételyek vannak a fizikai állapotával kapcsolatban.


A Real Madrid valóságos rémálomból ébredt fel két nappal ezelőtt, miután kiestek a Király- és Szuperkupából is. A Blancók meggyőző, 4-1-es győzelmet arattak a kiesőjelölt Alavés ellen. Több nagy veterán is csúcsteljesítményt nyújtott aznap este: Toni Kroos két gólpasszt is kiosztott, Luka Modric egyet, míg Benema két gólt is szerzett – és ami a legfontosabb, hogy Eden Hazard a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta. Gyönyörű gólpasszt adott Benzemának, öt perccel később pedig meglőtte saját gólját, amit szintén nagyszerűen kezelt le, majd a rossz lábával lőtte a kapuba.

LALIGA 2020/21

(20)
Alavés
Real Madrid
-
VÉGEREDMÉNY

Hazard első madridi szezonja totális csalódás, a sérülésekkel való megpróbáltatás volt, melynek során csupán egyetlen gólt tudott szerezni még a Granada ellen. Második idénye sem kezdődött jobban: többször lesérült, és átesett a koronavírus-fertőzésen is, ami szintén megakadályozta a legjobb formájától.

Az Alavés elleni találkozó előtt két találata volt: egy a Huesca, egy pedig az Inter Milan ellen. Mondanunk sem kell, hogy ez rettentő sovány teljesítmény egy olyan játékostól, aki több, mint 100 millió euróba került. Azonban a Mendizorrozában nyújtott teljesítménye új reményt kelthet azokban, akik még mindig hisznek a belgában, és abban, hogy képes elérni azt, amit a Chelsea-ben művelt.

Bettoni: „Nagy a hitünk Edenben”

Hazard jó teljesítmény ellenére került lecserélésre szombat este, amit David Bettoni – aki Zidane távollétében irányítja a csapatot – azzal magyarázott, hogy csak frissíteni akartak. Igen ám, de ez csak megakadályozta Hazardot abban, hogy esetleg még klasszissabb teljesítményt nyújtson.

“Hazard lecserélése a frissebb Viníciusra nagyobb fegyvert jelentett számunkra. Jól teljesített az alatt a 63. perc alatt, amikor játszott. Jól van, és Vini becserélése csak azért volt, mert frissíteni akartuk a dolgokat. Edennek az elmúlt másfél esztendőben nehéz dolgai voltak a sérülésekkel, de türelmesnek kell lennünk vele. Igaz, hogy a futball világában és a Real Madridnál nehéz türelmesnek lenni, de nagy a hitünk Edennel kapcsolatban. Remek teljesítményt nyújtott ma este, gólpasszt adott és gólt is lőtt. Ma este láthattuk Hazard villanásait, és ezt is fogjuk látni minden mérkőzésen.” – mondta David Bettoni a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Zidane türelemmel kezeli

Bettoni szavaiból az vehető ki, hogy továbbra is kétségek vannak a belga fizikai állapotával kapcsolatban. Hazardot a mérkőzést követően hírek szerint látták sántikálni, illetve a legutóbb sérüléséből való visszatérése óta még nem játszott le egy teljes mérkőzést.

  • 13 perc az Elche ellen
  • 16 perc a Celta Vigo ellen
  • 75 perc az Osasuna ellen
  • 67 perc az Athletic ellen (Szuperkupa)
  • 22 perc az Alcoyano ellen (Király-kupa)
  • 63 perc az Alavés ellen

Tehát amit láthatunk az az, hogy Zidane óvatosan kezeli a belgát, hisz nem akar ugyanabba a cipőbe kerülni, mint korábban: korábbi sérülésénél több egymást követő mérkőzésen is a kezdőcsapat tagja volt, majd vissza is sérült.

Az Atalanta a cél

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az elképzelés az, hogy Hazard az Atalanta elleni BL-találkozóra maximális állapotban lesz. Öt bajnoki mérkőzés van addig, így ez lényegében elég a pihenésre, a kockázatok elkerülésére, és ahhoz, hogy visszanyerje teljes önmagát. Még mindig hiányoznak azok az 1-1 elleni párharcok, ami miatt kivételes játékos lett Angliában. Gólszerzési képességét már ugyan megmutatta, de ettől többre van szükség tőle. Ez a Hazard-rejtély.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Hivatalos közlemény: Nacho
ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK

Leave a Reply