Courtois árnyékában

Andriy Lunin a Real Madrid második számú kapusa évek óta Courtois árnyékában van.


Lunin 2018-ban írt alá a Real Madriddal, de 3 év alatt csupán 2 órát játszott. Az sem volt a legszebb két órája mivel a Real Madrid elveszítette azt a mérkőzést, eléggé kínos volt mivel kiestek a kupából hosszabbításban az Alcoyano ellen 2021 januárjában.

Az ukrán kapus megérkezett a Real Madridba, miután Európa számos más topklubja követte nyomon, bár soha nem volt tervben, hogy elsőszámú kapus lesz az elvárások mégis magasak voltak.

Lunin esetében nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerette volna. Háromszor adták kölcsön, (Leganes, Real Valladolid, Real Oviedo) bár lehetőséget csak az Oviedóban adtak neki. Megnyitotta az utat magának és Courtois mögé verekedte magát.

Annak ellenére, hogy tartalékkapus volt Zidane nem sok lehetőséget adott neki. Csupán kupamérkőzéseket kapott. Luninnak 2024-ig van szerződése a klubbal, de meghosszabbították 2026-ig. Lunin nem megy sehova, Lunin továbbra is csak „néző” marad. 

2020/2021-ben Courtois végigvédte az egész szezont, ezzel a 7. kapus lett a Real történlelmében aki az egész szezont végigvédte. Lunin pedig egyetlen percet sem kapott a bajnokságban, ez utoljára 2009/2010-es szezonban történt meg akkor Jerzy Dudek nem kapott egy percet sem.

Az Alcoyano elleni mérkőzés megmentette őt attól, hogy bekerüljön azok kapusok közé akik egyetlen percet sem játszottak egy szezonon belül a Real Madridban. Vilda (1932/33), Juanito Alonso (1960/61), Agustín/Ochotorena (1986/87) és Jaro (1993/94).


Forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGNYILATKOZATOKSzerződések

Leave a Reply