Marco Asensio, az új Ángel Di María

Miután az olimpián bevált, a lehetőséget keresi Ancelotti kezei alatt – aki szintén azt fontolgatja, hogy a középpályán játszatja őt, mint egykoron tette azt Ángel Di Maríaval.


Marco Asensio jövője döntő pillanathoz érkezett, ami az új idényt illeti. A spanyol játékosnak két év van hátra szerződéséből, és eljött az idő, hogy végre megmutassa azt, hogy mi is rejlik benne valójában. Az olimpián Asensio jól teljesített, gólt is szerzett – most pedig lehetőséget kap arra, hogy bizonyítsa Ancelottinak: ő nem csupán egy jó játékos, jó technikai képességekkel. Az olasz tréner sokkal többet akar egy olyan játékostól, akivel nem sikerült együtt dolgozni a Madridban töltött első fázisában. A klub pont azon a nyáron szerződtette Asensiót, amikor Ancelotti távozott a Real Madridtól. Az igazság része az is, hogy további egy évet kölcsönben is maradt korábbi klubjában.

Ancelotti felkészült Ancelotti „átalakítására”

Az AS információi szerint Mr. Ancelotti nem csak a széleken fogja játszatni Asensiót, hanem a középpályán is. Nyilvánvaló, hogy a Casemiro-Kroos-Modric trió kirobbanthatatlan továbbra is, illetve itt van Fede Valverde is, aki az elsődleges alternatíva erre a posztra. De a szezon hosszú, és vannak sérülések is. Éppen ezért láthatjuk majd a spanyolt a középpályán. Azt viszont ne felejtsük el, hogy Ase’ posztján ugyanúgy ott van Bale, Rodrygo és Lucas Vázquez is, mint opció.

Holnap, a Levante elleni bajnokin Asensio a kezdőcsapatba is bekerülhet Modric és Kroos sérülése miatt – bár Ancelottinak ott van Isco is, aki elég sokat játszott az előszezonban.

Első periódusában Di Maríát használta a középpályán a mester, hogy tökéletes legyen a BBC-támadósor. Az igazság az, hogy az argentin kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a csapat megnyerje a La Décimát -Xabi Alonso és Modric mellett. A taktikai siker megismételhető, csak most Asensióval. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a spanyol ugyanazt a lelkesédest mutassa, amit Di María mutatott akkoriban.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
A Levante elleni keret
ÁltalánosBAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEKSzerződések

Leave a Reply