Öt dolog, amit nem tudtál az új Bernabéuról

A stadiont teljes egészében felújítják.


Az Estadio Santiago Bernabéu jelenleg is felújítás alatt áll annak érdekében, hogy Európa egyik (hanem a legjobb) futball stadionja legyen. A Real Madrid összesen 600 millió eurót szánt a kiadásokra.

A klub várhatóan az év 300 napján rendez valamilyen eseményt a stadionban, miután elkészült. Ideértve koncerteket, üzleti konferenciákat, e-sport bajnokságokat, sőt kosárlabda- és teniszmérkőzéseket is.

A multifunkcionális Bernabéu titka, hogy teljesen visszahúzható a pálya, tehát egy-egy mérkőzés után teljes egészében el lehet tünteni a pályát a stadionból, hogy a klub bármilyen más – labdarúgáshoz nem kapcsolódó eseményt tartson. A másik neves jellemzője a tetőszerkezet, amely teljesen lezárható – így a látogatók panorámás kilátást kapnak a városra nézve.

Az új Bernabéu a legkorszerűbb technológiával is büszkélkedhet, hisz különböző kép- és videóanyagokat vetíthet a stadion teljes külső felületére, valamint 360 fokos eredményjelző kap helyet a stadionon belül. Egy másik dolog, hogy a Real Madrid titokban hozzáadott egy extra szintet a stadionhoz, amely további 4000 fő befogadására képes.

A Bernabéuban bevásárlóközpont is helyet foglal, ahol jelen van a Real Madrid múzeim, multinacionális üzletek és különböző Michelin-csillagos éttermek. Mindemellett a Sagrados Corazone pláza is megújul, így a szurkolóknak zöld területük (szabadon járkálhatnak – a szerk.) lesz a mérkőzések előtt.

Az új Bernabéu lesz az etalon minden modern stadion előrehaladásához.


forrás: MARCA / realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply