A Camavinga-faktor

A francia játékos minden eddigi mérkőzésén meghatározó volt.


Eduardo Camavinga szépen beilleszkedett a Real Madridba – nagy lépéseket tesz új klubjában. A francia 10 nap alatt már három mérkőzésen kapott szerepet, a madridisták pedig már most imádják a tinit. Anélkül, hogy kezdőként lépett volna pályára: mindhárom alkalommal kulcsfontosságú volt a becserélése.

A legutóbbi, Valencia elleni mérkőzésen a Real Madrid szenvedett, Carlo Ancelotti pedig 1-0-s hátrányban küldte őt pályára – Luka Modricot váltva. A horvát zsenit sosem könnyű helyettesíteni, de Camavinga megoldotta. Jól játszott és védekezett. Ez alkalommal ugyan nem szerzett gólt vagy gólpasszt, de a középpályán való jelenléte megváltoztatta a csapat dinamikáját, amivel a csapat komoly gondokat okozott a hazaiknak.

Előtte, a Celta Vigo elleni bajnokin hat perccel a debütálása után gólt szerzett. Az Inter elleni BL-mérkőzésen az utolsó percekben gólpasszt adott (nem is akármilyet) és úgy változtatta meg, hogy a Real Madrid nem kapott gólt.

Kevesebb, mint egy órányi játékidő

Camavinga mindössze 57 percet töltött pályán eddig, ez idő alatt a Real Madrid öt gólt szerzett és egyet sem kapott. A Celta ellen 2-1-nél lépett pályára, az Inter ellen 1-0-s végeredmény született, majd jött a Valencia elleni 2-1-es fordítás.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

SZUPERLIGA
BAJNOKSÁG

Leave a Reply